luni, 16 ianuarie 2012

PLEACA-TI URECHEA,SI ASCULTA.



"Pentru ca sa-ti pui increderea in Domnul,vreau sa te invat eu astazi,da,pe tine. N-am asternut eu oare in scris,pentru tine,sfaturi si cugetari,ca sa te invat lucruri temeinice,cuvinte adevarate...?"(Prov.22:19-21).
*
Pentru ca sa-ti pui in Domnul,toata-ncrederea spre bine
Vreau ca sa te-nvat eu astazi,da,iubitul meu,pe tine.
*
N-am scris oare,pentru tine,eu atata-nvatatura,
Cugetari adanci si sfaturi,cu a inimii caldura,
Ca sa-nveti temeinic lucruri si cuvinte potrivite,
Ca sa dai raspunsuri drepte,celui care te trimite ?
*
Ochii Domnului vegheaza pe cel cu stiinta buna,
Dar infrunta pe stricatul,care umbla cu minciuna.
*
Adevaratul urmas al lui Hristos,e tot timpul un ucenic,pentru ca invata zilnic adevarul lui Dumnezeu,scris in Cartea sfanta,dar,in acelasi timp,este si un invatator al semenilor sai. Fratii si prietenii mei - copii ai lui Dumnezeu - daca ne-am hotarat de buna voie sa urmam Domnului Isus,sa nu uitam ca avem mare datorie fata de semenii nostri,ca sa se intoarca la Dumnezeu si sa-si puna increderea in El. "Pentru ca sa-ti pui increderea in Domnul,vreau sa te invat eu astazi,da,pe tine." Adevaratul invatator este acela care,prin trairea lui,invata pe semeni,fara sa faca nici o pauza. Daca trairea este cum cere Dumnezeu,atunci si vorbirea va avea putere de convingere. Lumina,prin ce este ea,convinge. A te increde in Domnul, inseamna a te increde in tot ce a spus El in Cartea Sa. "N-am asternut eu oare in scris,pentru tine,sfaturi si cugetari...?" Numai invatatura Domnului,asezata in scris,nu se poate schimba. Ceea ce nu-i scris (traditia,de exemplu),nu are siguranta,si nu se ia in seama. Un act are valoare numai daca este scris si daca poarta pecetea si semnatura autoritatii care l-a dat. "Ce vezi,scrie intr-o carte" - spunea Domnul Isus lui Ioan (Apoc.1:11,19). Scrisul ramane,vorba zboara - spune o vorba latineasca. Ceea ce trebuie sa stim sigur cu privire la mantuirea noastra, Duhul Sfant ne-a lasat scris. Si,ferice de noi,credinciosii,daca invatam sa nu trecem peste ce este scris (1 Cor.4:6). In ziua judecatii vom da seama nu numai pentru ceea ce n-am ascultat si implinit din cele scrise in Noul Testament,ci si pentru cele nescrise (invataturi straine) pe care le-am practicat. Caci tot atat de primejdioasa este credinta falsa ca si necredinta. Ce-i scris ramane,si nu se poate falsifica; ce se pastreaza prin viu grai (traditia),nu ramane,nu are garantia adevarului,si se falsifica fara nici o greutate. Cine ia drept document o simpla vorba ? Dumnezeu ne-a lasat scris ce trebuie sa stim,sa credem,si sa implinim,noi,oamenii,adica adevarul care ne da mantuirea,desavarsirea,viata vesnica. Sa nu scriem decat ceea ce ne porunceste Dumnezeu,decat ceea ce stim sigur,prin lumina Duhului Sfant,ca ar scrie El insusi. Dumnezeu i-a zis lui Moise odinioara: "Scrieti-va cantarea aceasta,invata pe copiii lui Israel s-o cante,pune-le-o in gura" Deut.31:19). "Moise a scris - apoi - toata legea"(Deut.31:9),ca sa fie citita poporului lui Israel. Insusi Dumnezeu a scris cu degetul Sau tablele legii (Deut.32:16; 34:1-3). Ap.Ioan,in Evanghelie,spune: "Dar lucrurile acestea au fost scrise,pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul,Fiul lui Dumnezeu; si crezand,sa aveti viata in Numele Lui."(Ioan 20:31). La tot ceea ce face Dumnezeu si la ceea ce este scris in Sfanta Scriptura,nu mai este nimic de adaugat si nimic de scazut (vezi Ecles.3:14; Apoc.22:18-19). Slavit sa fie Domnul !
*
"Sa invatati sa nu treceti peste ce este scris"(1 Corinteni 4:6). Amin.

DOMNUL nu intirzie in implinirea fagaduintei LUI ,cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca nici unul sa nu piara,ci toti sa vina la pocainta...2 Petru 3-9.



In Hydepark, din Londra, un orator voia sa dovedeasca celor prezenti acolo ca nu exista DUMNEZEU. Pentru aceasta s-a folosit de aceeasi stratagema care s-au mai folosit si altii inaintea lui. Voltaire si apoi mai tirziu Mussolini. El si-a scos ceasul din buzunar si a exclamat: "Il provoc pe DUMNEZEU, daca exista, sa ma omoare cu fulgerul SAU in decurs de doua minute! Dupa ce a trecut timpul si-a pus cu un zimbet multumit ceasul din nou in buzunar si a vrut sa spuna triumfator:
Dupa cum vedeti....Dar in clipa aceea o doamna in virsta si-a ridicat umbrela si a spus ca vrea sa-i puna o intrebare vorbitorului. -Aveti copii?-il intreba doamna pe vorbitor. -Da, am trei copii, doi de sase si unul de patru ani -raspunde el mindru. Daca unul din acesti copii ar veni la dumneata cu un cutit in mina si ti-ar zice:Tata omoara-ma, ai face acest lucru? -V-ati pierdut mintile? -replica omul. Tin prea mult la ei ca sa fac asa ceva! La care doamna ii raspunde: -Vedeti, de aceea va mai aflati aici, pentruca DUMNEZEU va iubeste prea mult! Si pe tine te iubeste DOMNUL, chiar daca nu-L recunosti!
In cartea Eclesiastru capitolul 8-11 spune: Pentruca nu se aduce repede la indeplinire hotarirea data impotriva faptelor rele,de aceea este plina inima fiilor oamenilor de dorinta sa faca rau.Psalmul 53-1A Nebunul zice in inima lui:Nu este DUMNEZEU!Iov de partea lui zice:Ce nadejde-i mai ramine celui nelegiuit;cind ii taie DUMNEZEU firul vietii,cind ii ia sufletul?  (Cazul lui Ceausescu). Ii asculta DUMNEZEU strigatele, cind vine strimtorarea peste el? Este CEL ATOTPUTERNIC desfatarea lui? Inalta el tot timpul rugaciuni lui DUMNEZEU? DUMNEZEU vrea sa aiba mila de toti, dar daca persisti in nebunie EL te lasa in voia mintii tale blestemate sa faci ce vrei ca sa te poata pedepsi exemplar. Vina-ti in fire!

Biserica mea

Am citit o marturisire care m-a miscat foarte mult si care mi-a pornit o avalansa de intrebari in sufletul meu, intrebari personale.  Am gasit raspunsul la intrebarea: Ce rol are Biserica in viata noastra?
O plimbare prin lanul de porumb, ajuns la maturitate, devine foarte dificila daca nu ai un reper dupa care sa te ghidezi- spune fratele nostru. El avea ca reper un Turn de apa care il facea sa se simta in siguranta, ori de cate ori il putea zari. in momentul in care credea ca s-a ratacit.
"Atata timp cat am vazut Turnul de apa am stiut ca ma pot intoarce acasa. In viata putem calatori pe o multime de drumuri. Multe dintre ele ne duc departe de casa. Uneori mergem pe drumuri serpuite fara tinta. Uneori fara sa vrem ajungem pe cate un drum mort, un capat de drum. Uneori tinem cu incapatinare sa mergem pe un drum gresit si ne rugam sa fie bine. De aceea este atat de important sa avem ca reper acest turn de apa care ne va arata drumul catre casa.
Pentru mine acest Turn de apa este Biserica. Acesta este locul in care simt transformare intotdeauna. Nu este perfecta. Biserica a facut unele greseli istorice, unele personale. A ranit oameni, a ranit familii, a ranit natiuni .... insa in masura in care suntem implicati este speranta noastra cea mai buna. Este speranta de a gasi drumul spre casa.
Biserica este un loc de dragoste. Biserica, daca este ceea ce Domnul Isus Cristos a destinat sa fie, ea este un loc de iertare, har, chemare si misiune. Biserica este locul unde primesti hrana, imputernicire si trimitere. Cand ma gandesc la Biserica nu vad cladiri sau decor. nu ma gandesc la predicile bine organizate, studiu biblic si muzica buna, ma gandesc la dragoste. La oameni care s-au ingrijit de mine copil fiind, oameni care m-au iubit ca adult, oameni care m-au ghidat si m-au crescut. Oamenii aceia care mi-au fost parinti si au fost bunici pentru copii mei.
Am fost ranit de Biserica atunci cand a gresit teologic sau printr-o predica plictisitoare ori o muzica rea si m-a ranit atunci cand nu a stiut sa implineasca porunca lui Isus Cristos care spune sa ne iubim uni pe altii asa cum ne-a iubit El. Dar mi-am dat seama ca inainte de a lasa ca mania, resentimentele sa ma raneasca ar trebui sa imi amintesc, ca deasemenea, nici eu nu iubesc asa cum mi-a cerut Isus si sunt nevoit sa-mi cer iertare. Sa recunosc ca prin pripeala mea de a judeca, prin negligenta si egoismul meu am dat dovada de o mai mare nedragoste.
Asa ca in Biserica am gasit dragostea in toate si in toti. Simt o durere in inima pentru cei neindreptatiti de Biserica. Inima mea este cu cei care cauta si nu gasesc. Nu stiu pe care drum calatoriti. Nu pretind ca stiu calea cea mai buna pentru voi. Tot ce stiu este ca am gasit un loc de dragoste si-l pastrez. Am gasit turnul de apa din viata mea care imi arata drumul inapoi casa.  Ma rog ca sa gasiti si dvs drumul spre casa."

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...