luni, 16 ianuarie 2012

Biserica mea

Am citit o marturisire care m-a miscat foarte mult si care mi-a pornit o avalansa de intrebari in sufletul meu, intrebari personale.  Am gasit raspunsul la intrebarea: Ce rol are Biserica in viata noastra?
O plimbare prin lanul de porumb, ajuns la maturitate, devine foarte dificila daca nu ai un reper dupa care sa te ghidezi- spune fratele nostru. El avea ca reper un Turn de apa care il facea sa se simta in siguranta, ori de cate ori il putea zari. in momentul in care credea ca s-a ratacit.
"Atata timp cat am vazut Turnul de apa am stiut ca ma pot intoarce acasa. In viata putem calatori pe o multime de drumuri. Multe dintre ele ne duc departe de casa. Uneori mergem pe drumuri serpuite fara tinta. Uneori fara sa vrem ajungem pe cate un drum mort, un capat de drum. Uneori tinem cu incapatinare sa mergem pe un drum gresit si ne rugam sa fie bine. De aceea este atat de important sa avem ca reper acest turn de apa care ne va arata drumul catre casa.
Pentru mine acest Turn de apa este Biserica. Acesta este locul in care simt transformare intotdeauna. Nu este perfecta. Biserica a facut unele greseli istorice, unele personale. A ranit oameni, a ranit familii, a ranit natiuni .... insa in masura in care suntem implicati este speranta noastra cea mai buna. Este speranta de a gasi drumul spre casa.
Biserica este un loc de dragoste. Biserica, daca este ceea ce Domnul Isus Cristos a destinat sa fie, ea este un loc de iertare, har, chemare si misiune. Biserica este locul unde primesti hrana, imputernicire si trimitere. Cand ma gandesc la Biserica nu vad cladiri sau decor. nu ma gandesc la predicile bine organizate, studiu biblic si muzica buna, ma gandesc la dragoste. La oameni care s-au ingrijit de mine copil fiind, oameni care m-au iubit ca adult, oameni care m-au ghidat si m-au crescut. Oamenii aceia care mi-au fost parinti si au fost bunici pentru copii mei.
Am fost ranit de Biserica atunci cand a gresit teologic sau printr-o predica plictisitoare ori o muzica rea si m-a ranit atunci cand nu a stiut sa implineasca porunca lui Isus Cristos care spune sa ne iubim uni pe altii asa cum ne-a iubit El. Dar mi-am dat seama ca inainte de a lasa ca mania, resentimentele sa ma raneasca ar trebui sa imi amintesc, ca deasemenea, nici eu nu iubesc asa cum mi-a cerut Isus si sunt nevoit sa-mi cer iertare. Sa recunosc ca prin pripeala mea de a judeca, prin negligenta si egoismul meu am dat dovada de o mai mare nedragoste.
Asa ca in Biserica am gasit dragostea in toate si in toti. Simt o durere in inima pentru cei neindreptatiti de Biserica. Inima mea este cu cei care cauta si nu gasesc. Nu stiu pe care drum calatoriti. Nu pretind ca stiu calea cea mai buna pentru voi. Tot ce stiu este ca am gasit un loc de dragoste si-l pastrez. Am gasit turnul de apa din viata mea care imi arata drumul inapoi casa.  Ma rog ca sa gasiti si dvs drumul spre casa."

Un comentariu:

Gheorghe Peagu spunea...

Este un punct de vedere al unui predicator care foloseste multe asemanari pentru a-si atinge telul. El foloseste la un moment dat expresia ,, daca biserica este cea ce Isus vrea sa fie" .
Din punctul meu de vedere nu judec si nu contest constatarile persoanei respective dar, eu afirm cu responsabilitate ca Biserica este totdeauna ceea ce vrea Isus sa fie. Biserica nu face greseli. Oameni fac greseli personale sau in Numele Bisericii. Multe concluzi personale despre biserica gasiti pe pagina: https://www.facebook.com/pages/B-i-s-e-r-i-c-a-lui-D-u-m-n-e-z-e-u/197205943651724.

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...