miercuri, 24 octombrie 2012

Cateva sfaturi pentru tineri


De cele mai multe ori credem ca suntem indragostiti, dar mai este un sentiment care merge paralel cu dragostea si care este distrugator. Eu l-am numit "ingamfare"
Trebuie sa stim ca inganfarea se "maturizeaza" foarte repede.
Dragostea are nevoie de mult timp pentru a prinde radacini si a creste.
Ingamfarea este insotita de nesiguranta. Cel ingamfat pare fericit dar nu este fericit cu adevarat. Cel ingamfat nu este multumit daca nu se intalneste cu cel pe care crede ca il iubeste. nerabdarea este foarte mare pentru alvedea pe cel iubit.
Dragostea nu este asa. Cel care iubeste se bucura cu adevarat cand este aproape dar distanta nu te ingrijoreaza. Vrea sa fie aproape, dar stie ca si daca este departe ii apartine si asteapta fara probleme.
Inganfarea spune: "Trebuie sa te casatoresti chiar acum." Dragostea spune: "Nu te grabi niciodata." In dragoste trebuie sa fiti siguri unul de celalat si sa va puteti face planuri de viitor in liniste, cu incredere.
Ingamfarea implica prea multa intimitate. cei doi considera ca nu se poate sa nu fie si o "atingere" fizica. Dragostea presupune o maturizare a prieteniei. Inainte de a spune unei persoane ca o iubeste, dragostea vrea sa fie sigura ca aceea persoana ii este un prieten adevarat.
Inganfarea nu are incredere. Cand celalat este departe se intreaba cu cine se plimba, cu cine sta de vorba. Uneori chiar incearca sa o verifice. Dragostea inseamna incredere. Inganfarea te poate duce la situatii pe care mai tarziu le regreta. In schimb dragostea nu te va duce niciodata la asa ceva.
Dragostea te duce sus, te face sa te gandesti la bine, te face sa te uiti la cer, te face o persoana mai buna ca la inceput.
Casatoria bazata pe inganfare are o fundatie tare slaba si este sortita esecului. Adevarata dragoste razbate prin cele mai grele incercari care pot veni peste o familie, ea face relatia celor doi mai puternca, mai bogata, mai curata.
Pe ce se bazeaza prietenia ta, tanarule, pe dragoste sau pe ingamfare? gandeste bine inainte de a face pasul cel mare.

Niciun comentariu:

SCHIMBAREA VIZAVI DE ANOTIMPURI Omul inainte de a se intoarte la Dumnezeu Este ca un pom in iarna. Este uscat, neroditor si ai spune ca este...