vineri, 28 iunie 2013

Stii totul despre pepene?


Zece lucruri pe care nu le stiai despre pepene verde




Pepenele verde este, fără îndoială, unul din fructele de vară cele mai preferate, care a primit pe bună dreptate denumirea de "rege"! Dulce, rece, suculent consumat proaspet sau preparat in binecunoscutul si apetisantul serbet ... si nu numai. Pepene verde apare în Egiptul Antic si cultivat din secolul al 10-lea în China, în timp ce în secolul al 13-lea il gasim si în Europa. Cuvântul "pepenele verde" este derivat din cuvantul turc "karpuz". pe care probabil nu le stiai despre asta ...

1. Soiuri colorate



Galben, portocaliu sau roșu, pepenele verde cultivate în întreaga lume în mai mult de 1200 de soiuri sunt diferențiate unele de altele, nu numai în termeni de culoare si forma, textura si seminte. În plus, există o mare diferență in dulceața dupa care este clasificat. Deci, pepene galben, este mai puțin dulce si se păstreaza mai mult decât cel rosu. Cel portocaliu este mai acrisor si aproape ca nu are semințe.

2. De joasă densitate calorica



Bogat cu vitamine importante, cum ar fi A și C, și mai multe minerale lipsa de colesterol si grăsimi, pepene verde este un fruct complet sănătos răcoreste fără sa ingroase. Pepenele verde, pe scurt nu doar ca are mai puține calorii decât majoritatea fructelor, ci de asemenea, conține mai puțin zahăr. Mai mult decât atât, acesta are un conținut de apă mai mare decât alte fructe, ceea ce este un mare avantaj. Pepene verde are, prin urmare, ceea ce se numeste o densitate calorica scazuta, fiind o importantă "armă", într-o dietă echilibrată.

3. Fructe sau de legume



Pepene verde este recunoscut ca un fruct și este strâns legată de suc de fructe galben (fructe și asta!), În sensul că fructul este dulce și se consumă ca desert. Alt element cheie care diferentiaza pepene verde de legume sunt polenizate, care devine propagare a plantelor, cu ajutorul albinelor, spre deosebire de legume care nu au nimic de a face cu polenizare, ca cele mai multe sunt auto-polenizare.


7. Producția globală





Așa cum am menționat anterior, pepene verde are aproximativ 1.200 de soiuri cultivate în întreaga lume, în timp ce numărul de țări producătoare și exportatoare de acest fruct este mai mult de 100, deoarece pepenii verzi pot fi crescut și sa dezvoltat o gamă largă de temperaturi. No1 pe lista din rezervele mondiale de pepene verde China, și cu o diferență de alte țări.


6. În cutie cadou







Credeti sau nu, tradiția de a oferi în China și Japonia, pepene verde ca un cadou are rădăcinile în cele mai vechi timpuri, și chiar un semn de iubire și prietenie între oameni. Astfel, trandafiri si buchete sunt depășite, în timp ce un pepene verde pătrat, de exemplu, cu arcul necesare și prezintă toate sentimentele de mai sus suculent ...!


5. Combinații gust ciudat





Mai toate pepene verde gonrizoume ca un fruct, consumat curat și rece ne în timpul verii, dar în diverse bucătării ale lumii, combinate perfect cu ... de ciudat materiale crearea de noi arome delicioase. De exemplu, pepene verde se potrivește perfect cu feta și brânză albastră, și puțini sunt cei care îndrăznesc să pună pe farfurie un "burger pepene cu branza", care este de obicei mult în lumea arabă (Burgers pepene verde cu brânză). Mai mult decât atât, o felie de pepene verde cu prosciutto, o brânză Brie pic moale și o mulțime de lamaie este un tratament unic gourmet pentru fiecare gust!


4. Păstrați semințe





Semințele de pepene sunt perfect sigure și nu trebuie să vă faceți griji, la toate, dacă înghiți ceva! Ei au o textură moale și este aproape fara gust, în timp ce în mai multe țări ale lumii sunt prăjite și consumate ca un acompaniament excelent pentru cafea sau ceai, sau doar ca o gustare ... pentru a trece timpul, adaugand un pic de sare. În plus, le puteți planta și cu un pic de îngrijire și atenție pentru a vă udare rapid și ușor ta pepene verde.


Trei. Șarlatanie





Pepene verde ar trebui să fie consumate pe stomacul gol înainte de cină, deoarece curăță organismul de toxine și menține sistemul digestiv în stare de top. notch. Efectul terapeutic de pepene verde exercițiu în boli ale ficatului si este eficient ca un fruct în cistite și, în general, în toate inflamatii ale sistemului urinar. Oricât de ciudat ar părea, cei care sufera de diaree ar trebui să bea o mulțime de pepene verde, pepene verde și trei porții pe zi oferă straluceasca si mentine pielea in stare perfecta.


Două. 90% apă





Pepenele verde conține aproximativ 92% apă și doar 5% zahăr, motiv pentru care consumul său provoacă diureză intensă. Deși acest lucru este văzut de unii ... enervant, cred curățat sângele de la otrăvuri și rinichi de la săruri și pietre mici! De asemenea, cantitatea excesivă de apă prezentă în pepenele verde este motivul principal pentru care nu ar trebui să mănânce imediat după masa de prânz sau cină, pentru că afectează în mod negativ digestia. Simplu mai bine la un alt timp.


1. Cel mai mare din lume





Credeti sau nu, cea mai mare lume pepene verde "cântărite", la 108 de kilograme! Crescut în Tennessee de Bill Carson la începutul anilor '90 și are un loc binemeritat în Cartea Recordurilor de 22 de ani.

Πηγή: http://revealedtheninthwave.blogspot.com/2013/06/blog-post_9082.html#ixzz2XZwRBcqw

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...