marți, 2 octombrie 2012

Vremea cercetarii

....ca să fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos şi stricat, în care străluciţi ca nişte lumini în lume,
tinând sus Cuvântul vieţii; aşa ca, în ziua lui Hristos, să mă pot lăuda că n-am alergat, nici nu m-am ostenit în zadar. Filipeni 2: 15-16

In mijlocul alergarii mele pe acest pamant ma opresc o clipa sa ma cercetez. 
Am oare mijlocul incins cu ADEVARUL??
Am ca imbracaminte PLATOSA NEPRIHANIEII??
Incaltamintea mea este ea RAVNA pentru EVANGHELIA PACII??
Ma apar eu cu SCUTUL CREDINTEI??
Ce port pe cap este el COIFUL MANTUIRII??
Apoi ma cercetez ce roade aduc si daca ori cat aduc!?
DRAGOSTEA mea este ea ingelung rabdatoare si plina de bunatate?  Pentru ca daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si daca nu as avea dragoste as fi o arama rasunatoare un chimval  zanganitor. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic. Pentru ca DRAGOSTEA nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
Am eu BUCURIA si PACEA ce o da mantuirea? Cum stau cu FACEREA DE BINE si BLANDETEA mea este cunoscuta in mijlocul celor cu care convietuiesc?  Dar INFRANAREA POFTELOR o pot eu stapanii?

    O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte…?- spune Pavel intr-o imprejurare si ma alatur lui. Si tot impreuna cu el imi si raspund:
    Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!… caci prin El avem si vointa si infaptuirea!


Niciun comentariu: