luni, 8 octombrie 2012

Culorile naturale ale Chinei

Orasul Zhangye este parte a provinciei Gansu, în nord-vestul Chinei.

 

Acest neobisnit fenomen geologic este cunoscut sub numele de Danxia si asta datorită acumulării unor cantități mari de gresie si alte sedimente de pe suprafata. Aceste sedimente de-a lungul a milioane de ani s-au oxidat prin contactul cu aerul si au devenit atât de viu colorat.

China este singura țară din lume unde au fost descoperite până în prezent formațiuni Danxia.Există mai multe puncte, dar, potrivit experților, zona din apropierea orasului Zhangye este esantionul cel mai reprezentativ al ciudatului fenomen geologic.









 


 Mii de ani în urmă, Zhangye a  fost unul dintre cele mai bogate orase din tara, ca urmare a Drumului Matasii, mii de oameni din intreaga lume il viziteze în fiecare zi pentru a cumpăra si vinde marfa lor acolo.
Atunci când acest traseu al  mătasei a fost abandonat, a început declinul întregii regiuni. De-a lungul anilor, locuitorii orasului a cedat comertul cu matasa si Zhangye a început să se ocupe aproape exclusiv cu agricultura si cresterea animalelor.

În ultimii ani zona a devenit cunoscută în toată lumea după vizionarea unui film. Scenele care au fost filmate acolo a atras multi turisti curiosi ...

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...