miercuri, 19 octombrie 2011

....Spala-ma si voi fi mai alb decit zapada....Psalmul 51-7.


Pentru spalarea corpului, a rufelor si a vaselor,  folosim apa si tot felul de detergenti. Producatorii se intrec unii pe altii in a fabrica detergenti calitativi si eftini, care sa ii multumeasca pe clienti. Straduintele omului pentru a indeparta murdaria sint vrednice de lauda caci curatenia este conditia indispensabila pentru pastrarea sanatatii, pentru prevenirea bolilor si pentru protectia contra unor insecte. Dar omul nu se ingrijeste aproape de loc sa fie curatit in interior, in inima, de murdaria morala a pacatului. De aceea DOMNUL ISUS ii mustra pe carturari si farisei spunindu-le: "Vai de voi,carturari si farisei fatarnici!Pentu ca voi curatiti partea de afara a paharului si a blidului,dar inlauntru sint pline de rapire si necuratie." Matei 23-25. 
Cum este launtrul tau? 
Aceasta murdarie este mult mai grozava decit oricare alta deoarece murdaria interioara a inimii, care este pacatul, iti aduce nu o boala care ti-ar curma viata intr-o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, pacatul te desparte de DUMNEZEU, pacatul iti aduce moartea "sufletului"a carui valoare noi inca nu o cunoastem de aceea nici nu ne ocupam sa ne curatim inima de toate spurcaciunile si murdariile. De aceea DUHUL SFINT vorbea prin proorocul Isaia cind zicea: "Spalati-va deci si curatiti-va! Luati dinaintea ochilor MEI faptele rele pe care le-ati facut!Incetati sa mai faceti raul!" Isaia 1-16. Iata unde este murdaria, unde domneste pacatul, in inima. Psalmistul David dorea mult sa fie spalat pentru ca n-avea pacea sufletului stiind ca-i murdar. De aceea s-a rugat DOMNULUI spunind: "Spala-ma si voi fi curat". Stia cu siguranta ca murdaria interioara nu poate fi spalata cu nici un fel de detergent, ca numai la DUMNEZEU este solutia: "SINGELE LUI ISUS CHRISTOS" 
Tu de ce dispretuiesti acest mare har a lui DUMNEZEU?
Nu crezi ca este vremea sa vii la acest "IZVOR" si nu numai ca vei fi curatit dar in momentul curatirii va incepe sa circule in madularele tale DUHUL datator de VIATA. MINTUITORUL spunea: " Pe orice mlădiţă care este în Mine, şi n-aduce rod, El o taie; şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţă, ca să aducă şi mai mult rod." Ioan 15-2. Atita vreme cit stai departe de acest izvor care te poate curati, ar trebui sa-ti fie rusine de roadele pe care le aduci. De aceea spune DOMNUL ca mladita care nu rodeste pentru DUMNEZEU este taiata. Uite-te la roadele tale si vezi, nu cumva te-ai uscat sau esti taiat! Lasa-L pe DUMNEZEU sa-ti curateasca interiorul, sa ai viata, ca numai atunci cind seva DUHULUI datatoare de viata circula in tine vei putea rodi. Atunci vei putea auzi si tu cuvinte frumoase ca acestea pe care LE-a spus DOMNUL ucenicilor: "Acum voi sinteti curati,din pricina cuvintului,pe care vi l-am spus."  Ioan 15-3.
Ai stiut tu pina astazi ca, "CUVINTUL"lui DUMNEZEU  te poate curati de murdaria interioara? 
Cuvintul spune: ".... cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţa cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui Viu!" Evrei 9-14.
Vezi tu cine curata sau ce curata murdaria interioara a pacatului?
1))SINGELE LUI ISUS
2))CUVINTUL LUI DUMNEZEU
3))DUHUL CEL SFINT.
Sint comvins ca prin traditie si traire n-ai cunoscut aceste lucruri de aceea te invit intr-o rugaciune si spunei DOMNULUI: 
DOAMNE ISUSE pina astazi n-am stiut ca numai tu poti curati murdaria pacatului meu si numai acum am aflat lucrul acesta te rog vino si in viata mea spala-ma si curatestema in singele TAU, lasa DUHUL TAU cel SFINT sa tranziteze viata mea sa pot sa ma apropii de scriptura,care este cuvintul tau si sa am viata.
DUMNEZEU sa te ajute.
Mihai Ciritel

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...