joi, 2 august 2012

Copiii pot deveni idoli pentru noi???


Nu-ti inalta copiii mai mult decat iti permite Domnul; ofera-le un loc langa inima ta, dar nu in centru inimii tate, acolo unde ar trebui sa fie Cristos; caci altfel ar fi idolii tai, nu copiii tai. Daca Domnul tau ii ia pe uni dintre ei acasa inainte de venirea furtunii, sa primesti bine acest lucru; proprietarul livezii poate lua doua sau trei mere din pomii Lui inainte de toiul verii si inainte ca ele sa aiba parte de soarele secerisului; si nu ar fi cuvincios ca robul Lui, gradinarul, L-ar dojeni pentru asta. Sa-L lasam pe Domnul nostru sa-si culeaga roadele oricand doreste; nu i-ai pierdut, ci ei sunt pusi la fel de bine ca aceea ce sunt pastrati in ceruri, unde stau cele mai bune bijuterii ale Domnului nostru.
Samuel Rutherford

Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, şi nu ţi se umple faţa de ruşine.

Nimic nu-l deosebeste mai clar pe omul plin de Duhul de acela care nu este plin, decat modul in care primeste fiecare suferinta.
- Unul cu credinta triunfatoare, cu fata stralucitoare si o inima puternica, se desfata in suferinta si o considera bucurie. Printre acestia sunt apostolii care batuti si amenintati, "au plecat dinaintea Soborului si s-au bucurat ca au fost invredniciti sa fie batjocoriti, pentru numele Lui" (Fapte 5:41)
- Altul cu indoieli si temeri, cu murmure si plangeri, adauga la celelalte suferinte pe aceea a unei inimi ravratite si a unei minti nemultumite.
Unul vede ostile inarmate ale dusmanului, necazul si pericolul; altul vede Ingerul Domnului cu sprijin si protectie din belsug (Psalmul 34:7)

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...