luni, 2 aprilie 2012

Marturia fr. Bill Wilson


"Copil fiind, nu m-am simtit iubit de părinţii mei. Eu nu am ştiut niciodată cu adevărat cine este tatăl meu. Mama mea, pentru a amortiza loviturile viaţii, si-a predat viata alcoolului, prin urmare a devenit o alcoolica. Atunci când ea şi tatăl meu a divorţat, betiile au devenit mai frecvente. Mergea la bar si aducea acasă un alt barbat, aproape în fiecare noapte. Aceştia  au fost cei mai cruzi oameni pe care i-am cunoscut vreodată.Noapte după noapte am adormit printre zgomote si înjurături, batai şi srigate de betivani.

 
Într-o noapte, una mai teribila, am gasit un revolver cu care am fost gata să-l omoare pe însoţitorul mamei mele. Ttimp ce am stat două zile intr-un canal, ma gândeam noptile in care  mama mea s-ar putea sa nu mai vina acasă. Probabil să se va întoarcă în curând.
Trei zile la rând, am stat în soarele Floridei,  pe acest canal de beton un punct de fierbere. Eu nu ştiam la cine să apeleze. Sora mea s-a căsătorit şi s-a mutat la New Jersey. Tata a plecat. Dacă aş fi ştiut cum să mă rog, as  fi făcut-o, dar religia nu a avut loc în casa noastră.
Tot ce am putut face a fost să încerc să fie curajos şi sa-mi înghiţi lacrimile care imi inundau ochii. Mama nu s-a mai întors.
Un om care a lucra pe stradă, repara casin de curse in fata locuintei lui, a observat că am stat într-un singur loc timp de trei zile. Numele lui a fost Dave Rudenis.El a venit spre mine şi m-a întrebat dacă ar putea sa-mi ofere ceva de mâncare. Dave a fost un mecanic care ii placea sa conduca masini rapide. El a fost, de asemenea, un diacon într-o biserică locală, Prima Adunare a lui Dumnezeu în Sankt-Petersburg.
"Vrei sa mergi la o tabără de tineret creştin?" intrebat de el."Ce este acolo?", am intrebat. "Oh, vei asi o mulţime de oameni de vârsta ta.. Poti juca baseball, sa înoti, şi mai există si invatatura unei mari religii." Pocaitii? m-am intrbat eu. Ce poate fi asta? Dave Rudenis a plătit cheltuielile pe-o săptămâni, $ 17 50, şi ma pus în masina pastorului cu alte adolescenti. M-am dus la Camp Alafia, în "Bush", in centrul Floridei, undeva între Mulberry şi Bradley Junction. Am fost un singuratic, în parte, pentru că nu am ştiu cum să se ma raporteze intr-o relatie  cu alţii. Si de asemenea, din cauza imaginii oribile care o aveam despre mine. Eram   nu numai înalt şi subţire si  dinţii din faţă lipsa, maxilarului meu a fost vizibil distorsionat şi aveam  găuri în pantalonii mei.Cea mai mare parte a timpului am stat în colţul meu. Dar intr-o seara de miercuri, la tabără, am auzit ceva care a schimbat complet viaţa mea. Pentru prima dată am ascultat povestea simplă a lui Isus murind pe cruce pentru mine, ca el a  înviat şi că imi pot petrece veşnicia cu El. Nu-mi amintesc numele purtătorului de cuvânt al taberei, nici titlul predicii lui, dar în acea seară am intrat în sală şi am găsit un loc să îngenuncheze.  M-am rugat: "Isus, vreau să imi ierti păcatul meu vreau sa-ti dau viata mea.". Atunci am stiut ca viitorul meu nu va fi niciodată acelaşi, din noaptea aceea.
 Când m-am întors la Sankt Petersburg, Dave m-a aşteptat pe mine. El a auzit că deja am găsit pe Domnul  la Camp Alafia. "Fiule, a spus el, vreau să ştiţi cât de mult te iubim, nu-ti faceţi griji.. Totul va fi bine. Vom fi mereu in preajma ta." Nu am mai auzit astfel de cuvinte iubitoare pana atunci. Week-end următor am participat la primul serviciu divin din viaţa mea. M-am asezat singur, pentru că nu ma simteam confortabil cu alţi copii. Îmi imaginez că trebuiea să fi fost un aspect amuzant, cu acele găuri în pantaloni şi ciudata mea fata. Conducatorul de laudă a anunţat cantarea:"Singin 'izvor de apă vie" de la pagina 269 ". Nu am mai cântat cu ajutorul unei carti. Am stiut că  dintr-o carte se citeste nu se canta. Am cantat cum am stiut dar mi-am dat sema ca am spus aceleasi cuvinte ca şi ceilalţi. O btranica care sta  în spatele meu s-a aplecat spre mine, a pus mâna pe umărul meu şi a spus: "Lasă-mă să-ţi arăt cum se face." Oamenii bisericii au fost foarte atenti cu mine.Câteva zile mai târziu tatăl meu, care a fost eliberat din sanatoriu, a murit de un atac de cord. A urmat apoi că două dintre cele mai minunate intamplari, care au existat vreodată in viata mea. ma invitat acasă şi mi-a dat apoi un loc de a trăi în biserică.  Wayne Pitts şi soţia lui Evelyn m-au invitat acasă şi mi-au dat apoi un loc în biserica a carui pastor eraDin cauza aspectului meu fizic, am fost extrem de introvertit. Structura  dintilor mei şi deformarea maxilarului meu  aveau nevoie de inele şi apoi o operaţie pentru a fi corectat. Acest lucru l-a facut  pastorul Pitts şi soţia lui, care m-au ajutat financiar m-au sprijinit moral si spiritualFratiii din Biserica n-au ajutat si ei foarte mult, acceptandu-ma si m-au invitat sa ma alătur Royal Rangers, un program pentru tineri.  Conducatorul a realizat marea mea sensibilitate  din cauza aspectului meu şi m-a ajutat sa ma simt ca o parte din grup, nu ca un paria."
Astăzi, Bill Wilson, cu sute de alţi creştini, are grija de copiii străzii din New York.

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...