luni, 17 octombrie 2011

Este clar că perioadele de pustiu fac parte din viaţa noastră. Ferice de cel ce cunoaşte izvorul din deşert care se cheamă Isus Cristos.


Mai importantă decât "faptele" Sale este "existenţa" Sa. Vă amintiţi cu siguranţă întâmplarea când Dumnezeu i-a vorbit lui Moise în pustie din tufişul arzând. Moise a primit cu acel prilej însărcinarea din partea lui Dumnezeu de a se întoarce pentru a elibera poporul Israel din robie (Exodul 3:14). La întrebarea lui Moise, care este Numele Dumnezeului care îi vorbeşte, El îi răspunde: "EU SUNT" şi adaugă: "Spune poporului lui Israel: Cel ce este EU SUNT m-a trimis la voi: Domnul!"
Dacă noi credem în Dumnezeu numai fiindcă El face anumite lucruri, ca de exemplu, ne ocroteşte, ne dă hrană etc., ne vom prăbuşi, imediat ce Dumnezeu va face ceva ce nu ne place. Dumnezeu este mai mult decât doar un Dumnezeu care face, El este de fapt Dumnezeul cel mare, care este. Dacă eu cred în mod simplu în Dumnezeu, mă încred în El, deoarece mă bazez pe faptul că El este, adică există, atunci credinţa mea va rezista şi în clipele de suferinţă.
Credinţa în Dumnezeul care este ne face independenţi de situaţia personală. Poţi avea încredere în El fiindcă Dumnezeu nu este un oarecare, ci este Jahve (Cel veşnic) şi El Shaddai (Dumnezeul atotputernic). El este Dumnezeu mare, Creatorul cerului şi al pământului, în care s-au încrezut deja Avraam, Moise şi David, deşi toţi trei fuseseră trimişi pentru o anumită perioadă în pustie, în adevăratul sens al cuvântului.
Este clar că perioadele de pustiu fac parte din viaţa noastră. Ferice de cel ce cunoaşte izvorul din deşert care se cheamă Isus Cristos. 
Dacă Dumnezeu ne lasă să trecem prin anumite experienţe dureroase, nu mai înţelegem nimic şi întrebăm: "Cum poate îngădui Dumnezeu aşa ceva?" O asemenea întrebare este desigur permisă şi într-un fel chiar îndreptăţită, însă mai greu este când ne blocăm în această fază şi renunţăm la credinţa în Dumnezeu, întrucât nu-L mai putem înţelege.
Pentru noi ca şi creştini (adică nişte oameni care şi-au pus viaţa la dispoziţia lui Dumnezeu) există şi o cu totul altă perspectivă cu privire la Dumnezeu:
Deasupra Dumnezeului care face se află Dumnezeul care este! 
 
 

Una dintre poruncile lui DUMNEZEU este:"SA NU PREACURVESTI".

 
In sfintele scripturi ni se vorbeste foarte frecvent despre aceasta patima care intineaza tot trupul. In cartea 1 Corinteni, capitolul 6-15 si mai inainte zice: "Nu stiti ca trupurile voastre sint madulare ale lui CHRISTOS? Voi lua eu madularele lui CHRISTOS, si voi face din ele madulare ale unei curve? Nicidecum! Nu stiti ca cine se lipeste de o curva, este un singur trup cu ea? Caci este zis: Cei doi se vor face un singur trup. Dar cine se lipeste de DOMNUL, este un singur DUH cu EL. Fugiti de curvie! orice alt pacat, pe care-l face omul este un pacat savirsit afara din trup; dar cine curveste,pacatuieste impotriva trupului sau. Nu stiti ca trupul vostru este TEMPLUL DUHULUI SFINT, care locuieste in voi, si pe care L-ati primit de la DUMNEZEU? Si ca voi nu sinteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe DUMNEZEU in trupul si in duhul vostru, care sint ale lui DUMNEZEU." 
Aici vedem citeva lucruri contraste unul altuia. Trupul este a lui DUMNEZEU nu a diavolului. Trupul este madularul lui ISUS nu a diavolului. Lipindu-te de o curva te faci una cu ea, lipindu-te de DUMNEZEU esti una cu el. Cind fugi de curvie lasi in spate pe diavolul si te apropii de DUMNEZEU. Ca Iosif in Egipt cu nevasta lui Potifar. Trupul este templu unde DUMNEZEU vrea sa locuiasca, daca-i murdar locuieste satana. Aici vorbeste ca am fost cumparati de DUMNEZEU cu un pret si pretul a fost asa de mare incit noi nu ne putem imagina. Sfintul apostol Petru spune: "Caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul desart de vietuire pe care-l mosteniserati de la parintii vostri ci cu singele scump a lui CHRISTOS, MIELUL fara cusur si fara prihana." Prin pacat ne-am despartit de DUMNEZEU si am apartinut celui rau. Daca am sta sa facem o catalogare a pacatelor vom descoperi ca pacatul curviei este unul dintre cele mai mari. De aceea apostolul Ioan in epistola sa spune fratilor:"Daca vede cineva pe fratele sau savirsind un pacat care nu duce la moarte, sa se roage; si DUMNEZEU ii va da viata, pentru cei ce n-au savirsit un pacat care duce la moarte; nu-i zic sa se roage pentru pacatul acela." Deci iata cit de mare este pacatul de curvie si preacurvie. De aceea si DOMNUL ISUS a zis: "S-a zis celor din vechime: "SA NU PREACURVESTI". Dar EU va spun ca orisicine se uita la o femeie,ca s-o pofteasca,a si preacurvit cu ea in inima lui." Din toate textele acestea descoperim ca pacatul curviei si preacurviei sint foarte mari. Cu privire la preacurvie tot DOMNUL ISUS a zis: "Oricine isi lasa nevasta,si ia pe alta de nevasta preacurveste fata de ea; si daca o nevasta isi lasa barbatul si i-a pe altul de barbat, preacurveste." Marcu 10-11,12. Intelegem noi gravitatea acestui pacat,si cit de mare este el catalogat de DUMNEZEU???? Dar scriptura vorbeste si de un altfel de curvie si mai "GRAVA". Evrei 12-16: "Vegheati sa nu fie intre voi nimeni curvar sau lumesc ca Esau,care pentru o mincare si-a vindut dreptul de intii nascut." Iuda pentru 30 de arginti L-a vindut pe ISUS. Si-a vindut sufletul Diavolului. Fratii lui Iosif l-au vindut pentru 20 de sicli de argint ismaelitilor. Apostolul Pavel vorbea Colosenilor spunindu-le: "Deaceea,omoriti madularele voastre care sint pe pamint: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli." Gindeste-te cind faci un astfel de lucru este ca un fel de curvie, un pacat foarte grav. Un pacat si mai greu al curviei ni-l descrie proorocul Ieremia in cartea sa la capitolul 3:9: 
"Si astfel,prin necuratia ei strigatoare, Israel a spurcat tara, a preacurvit cu piatra si lemnul."
Aici DUMNEZEU ne aduce in imagine si ne descopere cit de mare si urit este acest pacat sa preacurvesti in acest mod.  Aici este vorba despre intinarea directa a sufletului. Sa vedem cum? Unul dintre prooroci care s-a facut vinovat inaintea lui DUMNEZEU de neascultare ne da cheia gravitatii acestui pacat cind se roaga DOMNULUI zicind: "Cei ce se lipesc de idoli deserti indeparteaza indurarea de la ei".Iona 2-8. Si aici o intrebare: N-avea Iona pentru ce sa se roage DOMNULUI? Ba da! Dar el stia ,cind te rogi DUMNEZEULUI adevarat, viu si vesnic EL asculta pe oricine, si-ti trimite izbavirea si ajutorul. Dar daca te inchini la "IDOL sau inaintea LUI"ai curvit sau preacurvit cum zice Ieremia cu piatra si lemnul. Pentru ca DUMNEZEU zice: "Sa nu-ti faci alti dumnezei afara de mine.Sa nu-ti faci chip cioplit,nici vreo infatisare a lucrurilor care sint sus in ceruri,sau jos pe pamint,sau in apele mai de jos decit pamintul.Sa nu te inchini inaintea lor ,si sa nu le slujesti." Exodul 20-3-5. Aici cu strictete ni se arata ca nu este vorba numai ca sa nu te  inchini inaintea lor ci sa nu le si slujesti. Vedeti cit este de mare gravitatea acestui pacat? In opinia mea dupa hula impotriva DUHULUI FFINT este catalogat ca fiind al doilea ca marime si gravitate sau unul dintre cele mai mari pacate. Vedeti ce inseamna sa curvesti si sa preacurvesti cu piatra si lemnul? Inseamna sa-L respingi pe "CREATOR"CEL care TE-A creat si a creat toate lucrurile,si sa te inchini creaturii, "IDOLULUI". Aceasta inseamna"CURVIE". Si apoi Iona in fundul marii imaginati-va sa aiba cineva motivatia de a se inchina inaintea lor. DUMNEZEU sa te ajute sa intelegi ce inseamna.  Amin.
Mihai Ciritel
 

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...