miercuri, 12 octombrie 2011

Să aşteptaţi din ceruri pe Fiul Său, pe care L-a înviat din morţi: pe Isus

Cuvintele lui Dumnezeu sunt cutremurător de actuale:

«Un vuiet se aude pe munţi, ca vuietul de popor mult; se aude o zarvă de împărăţii, de neamuri adunate. Domnul oştirilor Îşi cercetează oastea care va da lupta. Ei vin dintr-o ţară depărtată, de la marginea cerurilor: Domnul şi uneltele mâniei Lui vor nimici tot pământul. Gemeţi! Căci ziua Domnului este aproape: ea vine ca o pustiire a Celui Atotputernic! ... Iată, vine ziua Domnului, zi fără milă, zi de mânie şi urgie aprinsă, care va preface tot pământul în pustiu, şi va nimici pe toţi păcătoşii de pe el. Căci stelele cerurilor şi Orionul nu vor mai străluci; soarele se va întuneca la răsăritul lui, şi luna nu va mai lumina. Voi pedepsi - zice Domnul - lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mândria celor trufaşi, şi voi doborî semeţia celor asupritori. Voi face pe oameni mai rari decât aurul curat, şi mai scumpi decât aurul din Ofir. Pentru aceasta voi clătina cerurile, şi pământul se va zgudui din temelia lui, de mânia Domnului oştirilor, în ziua mâniei Lui aprinse» (Isaia 13:4-6:9-13).

Nu ştim încă dacă izbucnirea unui război va avea consecinţele presupuse sau dacă Dumnezeu va mai prelungi perioada harului, aşa cum a făcut-o în 1991. Însă ştim sigur că prin strigătele de război, terorismul ameninţător şi situaţia actuală din Orientul Apropiat, Dumnezeu ne aduce aminte şi ne avertizează asupra împlinirii Cuvântului Său. Chiar dacă în viitorul apropiat nu va izbucni un război în Orientul Apropiat, cu siguranţă va sosi ziua în care se va ajunge aici!
Aceste crize ameninţătoare vor să ne transmită următorul mesaj:

1. Persoana răscumpărată prin jertfa lui Isus nu trebuie să se teamă de viitor, ci trebuie să-şi pună toată încrederea în Domnul său: «EI nu se teme de veşti rele, ci inima lui este tare, încrezătoare în Domnul» (Psalm 112:7).
2. Aceste semne prevestesc venirea lui Isus. Astfel, astăzi este valabil mai mult ca oricând versetul: «să aşteptaţi din ceruri pe Fiul Său, pe care L-a înviat din morţi: pe Isus, care ne izbăveşte de mânia viitoare» (1 Tesaloniceni 1:10).
3. Ne putem mângâia cu nădejdea că evenimentele din lumea aceasta vor conduce până la urmă la ridicarea împărăţiei Domnului nostru Isus: «Din El, prin El, şi pentru EI sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin (Romani 11:36).
4. Evenimentele viitoare vor contribui la refacerea spirituală a Israelului: «Căci Domnul va avea milă de Iacov, va alege iarăşi pe Israel, şi-i va aduce iarăşi la odihnă în ţara lor; străinii se vor alipi de ei, şi se vor uni cu casa lui Iacov» (Isaia 14:1).
5. O dată cu revenirea lui Isus, naţiunile vor avea o nouă orientare în viaţă: «Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toţi să cheme Numele Domnului, ca să I slujească într-un gând» (Ţefania 3:9).
6. Evenimentele tulburătoare ale vremurilor din urmă trebuie să îndemne Biserica lui Isus să se pregătească pentru revenirea Sa, trăind o viaţă curată şi sfântă înaintea lui Dumnezeu: «Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebul să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zllei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului» (2 Petru 3:10-12).
7. Judecata viitoare este un îndemn la pocăinţă pentru toţi cei care nu şi-au predat viaţa Domnului Isus: «Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântulrea, prin Domnul nostru Isus Cristos» (1 Tesaloniceni 5:9).

Credinţa mântuitoare implică refuzul de a ne încrede în orice altcineva în afară de Isus Cristos!

Incepe aceasta zi gandindu-te la altii

Înainte de a vă infrupta din bucatele de pe masa de dimineata, vă rugăm gândiţi-vă la oamenii care mor de foame. În Africa şi în altă parte în lume, există copii care mor de foame. A fost semnat un acordul  între UNICEF şi MSN, pentru copiii pierduţi şi alţi copii, un program pentru a ajuta  la inceput.
Să nu uităm că în fiecare secundă un copil moare de foame.

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...