sâmbătă, 30 iulie 2011

“Mai lipseste o sabie”


In anul 1547 a fost incoronat ca rege al Angliei, Eduard al IV-lea. In ziua incoronarii i s-au adus trei sabii, ca un simbol al celor trei regate pe care le avea Anglia de atunci si pe care tanarul rege avea sa le carmuiasca.

- “Mai lipseste o sabie” – zise regele in clipele incoronarii. Toti curtenii se tulburara la auzul acestor cuvinte si incepura sa se intrebe ce sabie mai lipseste. Atunci regele zise:

- “Mai lipseste Biblia, Sabia Duhului Sfant. Sa o aduceti aici si sa o puneti in fruntea celorlalte trei, caci fara aceasta sabie, Cuvantul lui Dumnezeu, nu voi putea carmui imparatia.”

Si de atunci, la incoronarea regilor din Anglia, sta acolo, de fata, si “sabia” Duhului Sfant. (Efes. 6:17)

Biblia este un izvor de cunoaştere, este piatra de temelie a creştinătăţii şi cartea de căpătâi a peste un miliard de credincioşi din toată lumea. Dar, în acelaşi timp, traducerea sa din ebraică, aramaică şi greaca veche, limbajul incifrat, pasajele lipsă şi modul tainic în care este scrisă, înconjoară de mister o suită de subiecte şi episoade cu "atingere" divină.

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...