joi, 29 decembrie 2011

PRIMUL TRANSPLANT DE INIMA


Mihai Ciritel
In anul 1967 pentru prima data in istoria medicinii unui om i-a fost transplantata o inima noua. Adica o inima straina care inainte apartinea altcuiva .Inainte de aceasta nu a indraznit nici un chirurg sa interprinda o astfel de interventie chirurghicala. Dar pentru barbatul de 50 si cinci de ani, L.Washansky,  parea ca nu exista o alta posibilitate, pentruca pacientul era bolnav pe moarte. Astfel in ziua hotaritoare, 3 Decembrie, in Groote-Shur-Hospital in Kapstadt (Sud Africa) o echipa de chirurgi a transplantat in decursul unei operatii, care a durat cinci ore, o inima. Aparent interventia chirurgicala a reusit si a decurs fara complicatii. Apoi opinia publica a urmarit cu mult interes lupta medicilor ingrijorati de reactiile de aparare ale corpului contra organului transplantat. Dar toate sperantele lor au fost zadarnice pentru ca s-au transformat intr-un esec, cind sud-africanul a contractat o pneumonie si numai la 18 zile dupa operatie pacientul a murit. Asa se intimpla de multe ori in viata noastra cotidiana si in special cu cel mai sensibil madular sau organ al trupului nostru uman (INIMA). Si din aceasta privinta trebuie sa spunem ca inima este de cele mai multe ori bolnava si aproape de moarte si aceasta din cauza pacatului care o domina si care s-a inradacinat inlauntrul ei. Si daca nu mergem la chirurgul potrivit, cu totii s-ar putea sa platim pretul,iar pretul sa-ar putea sa fie prea mare. Exista un medic care ma poate si te poate ajuta. EL poate sa faca aceasta operatie pe viu si fara anestetic. Auziti ce spune scriptura in privinta aceasta in 1 Samuiel 10-9:
De indata ce Saul a intors spatele ca sa se desparta de Samuiel, DUMNEZEU i-a dat o alta inima,.....si devii un alt om.
Asa s-a intimplat cu Saul. Dar acest transplant nu poate sa-l faca nici un medic oricit de bun ar fi el, decit singur Dumnezeu. Reusita este garantata. De aceea spune scriptura: tinere,da-mi inima ta. Cind DUMNEZEU spune asta inseamna ca EL stie ca cu inima cu care o ai nu poti supravetui si el vrea sa ti-o schimbe. Si proorocul Ezechel spunea poporului, din vremea sa, prin DUHUL:
Lepadati de la voi toate faradelegile,prin care ati pacatuit,  faceti-va rost de o inima noua si un duh nou.Pentru ce vreti sa muriti casa a lui Israel? Daca DUMNEZEU spune ca inima ti-i bolnava si ai nevoie de una noua, vino la EL! Numai asa poti sa traiesti, daca EL TI-o schimba. Reusita este garantata nu numai pentru viata de acum ci si pentru viata vesnica. Acest medic este Domnul si El nu face greseli. Atunci cind vi la EL cu inima ta asa cum este bolnava si de multe ori chiar in pragul calapsului DOMNUL TI-o inoieste, iertindu-ti toate pacatele si dintr-odata devii un alt om cu o natura noua. Si din inima ta care era pe moarte incepe sa curga izvorul de apa vie cum zice scriptura in Ioan 7-38: Cine crede in MINE,din inima lui vor curge riuri de apa vie. Vrei tu asta? Vino la ISUS!
DUMNEZEU sa te ajute sa intelegi ca ai nevoie de o alta inima.

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...