vineri, 4 noiembrie 2011

...Saminta cazuta in locuri stincoase,este cel ce aude CUVINTUL si-l primeste indata cu bucurie;dar nare radacina in el,ci tine pina la o vreme...Matei 13-20,21.

 
Un muzician, care se considera foarte talentat, cinta tot mai des prin piata si stia sa-i captiveze pe oameni cu cintarile sale foarte melodioase. Intr-o zi in timp ce cinta si credea ca ii captivase pe ascultatori s-auzi dangatul de clopot si deodata toti oamenii disparura pentru asi vedea de treburile lor. Ramasese numai unul singur si muzicianul il lauda pentru ca nu era ca ceilalti care au plecat. Atunci acesta ii spuse muzicianului: -Eu sint putin cam surd. Tu spui ca au batut clopotele?   -Da,  raspunse muzicianul!  -Atunci trebuie sa ma grabesc acasa sa nu ajung prea tirziu. Si astfel pleca si ultimul ascultator. Multi asculta cu atentie cind le vorbim despre despre mintuirea mare pe care ne-a daruit-o DUMNEZEU in ISUS CHRISTOS.Si aproape esti tentat sa spui acestia nu-s departe de imparatia lui DUMNEZEU. Dar imediat dupa ce te-ai despartit de ei uita tot ce le-ai spus, ca pe vremea proorocului Ezechel.
DUMNEZEU ii zice: Copiii poporului tau vorbesc de tine pe linga ziduri si pe la usile caselor,si zic unul altuia,fiecare fratelui sau:Veniti dar si ascultati care este cuvintul iesit de la DOMNUL?Si vin cu gramada la tine,stau inaintea ta ca popor al MEU,asculta cuvintele tale,dar nu le implinesc,caci cu gura  vorbesc dulce de tot,dar cu inima umbla tot dupa poftele lor.Iata ca tu esti pentru ei ca un cintaret placut,cu un glas frumos si iscusit la cintare pe coarde.Ei iti asculta cuvintele,dar nu le implinesc de loc. Ezechel 33-30:32. Asa au fost si asa sint oamenii si in ziua de azi cind aud clopotele pleaca fiecare la treaba lui si uita de mintuirea sufletului sau. Nu esti si tu unul din acestia?  Gindeste-te la cuvintele DOMNULUI ISUS CHRISTOS: Daca voieste cineva sa vina dupa MINE,sa se lapede de sine,sa-si ia crucea in fiecare zi si sa MA urmeze.Si ce ar folosi unui om sa cistige toata lumea,daca si-ar pierde sufletul. Matei 16-24:26. Nu este mintuirea sufletului tau mai pretioasa decit toate celelalte preocupari? Gindeste-te cu seriozitate la aceasta! Nu lasa sa treaca vremea! In aceasta inselaciune a pacatului a trait si Israel altadata cind DOMNUL a plins pentru cetate. Osea spune in cartea sa: I-am tras cu legaturi omenesti,cu fringhii de dragoste... DOMNUL face acelasi lucru si cu tine astazi! EL vrea mai mult decit vrei tu sa te mintuiasca! Lasa-ti toate problemele vietii deoparte ca cel care da viata se va ingriji in primul rind de sufletul tau si apoi de celelalte nevoi ale tale.DOMNUL sa te binecuvinteze.
Mihai Ciritel

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...