luni, 24 octombrie 2011

Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice. 2Corinteni 4:18

‎"După cum un îmblânzitor de şerpi ademeneşte reptila cumplită din vizuina ei şi o pune pe fugă, la fel şi Dumnezeu, prin Cuvântul Sau, scoate pasiunile de temut din natura noastră senzuală, din cele mai adânci cotloane ale sufletului; mai întâi el alungă pofta, din care se naşte orice rău: ura, cearta, invidia, întrecerile, mânia şi altele asemănătoare. Odată ce pofta este izgonită, sufletul devine calm şi senin. Fiind eliberat de răul în care se scufundase până la gât, sufletul se întoarce la Cel care l-a creat. Căci este potrivit să fie restaurat la starea de la care s-a îndepărtat, unde se afla sau se află fiecare suflet.
Veniţi şi luaţi parte la înţelepciunea incomparabilă, fiţi instruiţi de Cuvântul Divin, cunoaşteţi-L pe Regele nemuritor, Conducătorul nostru, Cuvântul Divin, care ne ajută şi acum în mod constantsi care nu doreşte tăria trupului, frumuseţea chipului sau spiritul înalt al nobilimii pământului, ci un suflet curat, întărit prin sfinţenie şi prin cuvintele Regelui nostru şi fapte sfinte, căci puterea intră în sufletul nostru prin Cuvânt. O, trâmbiţă a păcii pentru sufletul aflat în luptă! O, armă care dă aripi unor pasiuni teribile! O, învăţătură ce stinge focul interior al sufletului! Cuvântul exercită o influenţă pe care poeţii nu o au: el nu pregăteşte filozofi sau oratori pricepuţi, dar prin învăţăturile lui îi face pe muritori nemuritori, îi face pe muritori nemuritori şi îi duce de pe pământ pe tărâmuri aflate mai sus de ceruri.
Haideţi, lăsaţi-vă învăţaţi; faceţi-vă ca mine, căci şi eu am fost unde sunteţi voi. Însă m-au cucerit divinitatea învăţăturii şi puterea Cuvântului."

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...