luni, 8 octombrie 2012

locuri mai putin cunoscute

Al Hajjara
 

În Yemen, timpul pare să se fi oprit cu câteva secole în urmă. Arhitectura orasului rămâne neschimbată si probabil, singurul martor din epoca modernă sant antenele de satelit de pe acoperisuri. Cele mai multe case sunt vechi (unele chiar de peste 400 de ani) si exemple tipice de arhitectură arabă.

 

Yemen este o țară puțin cunoscută de publicul larg si mai degrabă absentă din hărțile turistice. Desi situata în sud-vestul vârfului Peninsulei Arabice, tara are rezerve de petrol puține si este una dintre cele mai sărace regiuni. Necunoscute în această țară, totusi vom găsi unele orase frumoase cu arhitectura uimitoare si estetica.


Mai mult decât atât, Yemen are aproximativ 200 de insule


Al Hutaib


Al Hutaib






Sana'a Capitals este o bijuterie ascunsă pe care numai atunci când o vizitezi poti percepe grandoriile sale. Ca si în toate clădirile cu mai multe etaje domina oraului datează de secole, chiar si in Europa, unde casele nu au depăsit două etaje. Dar frumusețea distinctă o gasim si în alte orașe, cum ar fi Al Hajjara, Tawila Al și Al Hutaib.





Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...