luni, 11 iunie 2012

Locul si lucrarea Duhului Sfant in viata fiecarui credincios in parte ....


                                                                                       "... fiti plini de Duh" (Efeseni 5:18)

Capitolul 1

ACUM -NU MAINE

"Fii plin - Acum" are o valoare care intrece cu mult titlul aceste brosuri. de fapt, expresia aceasta rezuma in trei cuvinte miezul mesjului harului spre care ne calauzesc capitolele urmatoare. Nu se pune problema de a fi plin maine cand nadajduim ca ne vom face mai buni ci acum in mijlocul nevoilor si unde suntem.

Si dupa treapta aceasta de acum, o alta. O atare experienta a binecuvantarii in prezent a celor lipsiti este posibila numai daca primim o lumina noua cu privire la harul lui Dumnezeu, prin care vedem posibile toate binecuvantarile pentru toti. In acest context trebuie sa auzim cuvintele: "Fiti plini de Duh" (Efeseni 5:18)

Locul si lucrarea Duhului Sfant in viata fiecarui credincios in parte cat si a Bisericii ca un tot, este de cea mai mare importanta. Daca faptul ca nimeni nu-L poate cunoaste pe Dumnezeu decat prin Domnul Isus (Ioan 1:18; 2Corinteni 4:6) este un adevar fundamental, in aceiasi masura se adevereste si faptul ca nimeni nu-I poate vedea fata si nu poate recunoaste pe Isus Cristos ca Domn, decat prin descoperirea Duhului Sfant. (1Corinteni 1.2-3). Mai mult, porunca apostolica: "Fiti plini de Duh" ramane valabila si azi obligand pe fiecare credincios si daca acesta nu tine seama de ea este in primejdie de a nu mai avea parte de roade, de bucuria pe care o da astfel de plinatate.

Ocupandu-ma de subiectul acesta a umplerii cu duhul Sfant, am evitat sa ma ocup de darurile Duhului ca vorbirea in limbi, vindecarea si celelalte (1Corinteni 12: 8-10)> Lucrul acesta poate sa para ciudat avand in vedere interesul din ce in ce mai raspandit printre credinciosi fata de subiectul acesta si faptul ca in toata lumea in multe confesiuni tot mai multi credinciosi marturisesc ca au trait prezenta Duhului Sfant insistand asupra acestor trairi si daruri. Orice lucrare noua avand ca subiect Duhul Sfant, eoligata sa ia act de faptul acesta si sa-l dezvolte pe larg. A omite latura aceasta, poate face ca o asemenea lucrare sa para lipsita de interes pentru miscarile actuale din Biserici, sau poate chiar sa faca pe uni sa se simta inselati si sa-si piarda linistea, caci asa de multi sunt cei ce vor sa afle ceva despre subiectul acesta. Cu toate acestea eu am omis cu buna stiinta sa scriu despre daruri si aceasta din doua motive.

Primul este ca experimentarea darurilor supranaturale ale Duhului tinde sa imparta pe credinciosi in doua tabere (indraznim sa o spunem), in cei ce "au pe Duhul" si cei ce "nu-L au". Satana ne poate ispiti sa ne privim uni pe alti dispretuitor, fie sa nu ne intelegem. Cu toate acestea, in vremea noastra mesajul harului lui Dumnezeu se adreseaza ambelor tabere si poate ca cel ce a experimentat in viata o parte din darurile Duhului Sfant sa mai aiba inca de invatat cum sa urmareasca umplerea in continuare, atunci cand pacatul si caderea i-au adus in viata seceta. In asemenea vremuri amintirea experientelor mari din trecut nu-l vor ajuta cu nimic ci mai degraba pot sa-l deprime. El trebuie sa vada harul lui Dumnezeu mereu adaptat in chip desavarsit nevoilor lui si sa poata veni iarasi ca un pacatos la izvorul harului.

Pe de alta parte, cel ce nu poate pretinde sa fi avut parte de asemenea experiente, nu trebuie sa se simta vaduvit din pricina aceasta. Harul lui Dumnezeu este ca un ocean de apa care cauta mereu adancuri pe care sa le poata umple. Intelesul adevarat al aharului este iubirea lui Dumnezeu fara sa o meritam. Ca harul sa ramana har, accentul trebuie sa se puna totdeauna pe faptul ca nu-l meritam. Asa stiind lucrurile, singura conditie care ne deschide calea si ne face candidati ai harului nu este darul cutare sau cutare, ci nevoia de har marturisita deplin si deschis. Dupa cum spuneam harul face ca plinatatea Duhului Sfant sa fie la indemana ambelor tabere, la picioarele Crucii.

Al doilea motiv reiese foarte clar din prima scrisoare a lui Pavel catre Corinteni si anume ca, vorbirea in limbi ca si celelalte daruri cu toate ca sunt recunoscute si li s-a dat locul cuvenit, sunt ocazionale si nu sunt temelia unei vieti pline de Duh Sfant. Intentia mea este sa las deoparte o vreme pentru ceea ce este ocazional si sa impartasesc numai ceea ce desprind ca este launtric si esential. Aici scriu doar ca un ucenic si ca un partas al descoperirilor harului lui Dumnezeu si plinatatii Duhului Sfant.

 va urma ....

Fii Plin Acum - Roy Hession



Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...