sâmbătă, 14 ianuarie 2012

"DOAMNE,TU ESTI DUMNEZEUL MEU; PE TINE TE VOI INALTA !"

"Domnul ostirilor nimiceste moartea pe vecie: Domnul Dumnezeu sterge lacrimile de pe toate fetele,si indeparteaza de pe tot pamantul ocara poporului Sau; da, Domnul a vorbit. In ziua aceea vor zice: "Iata,acesta este Dumnezeul nostru,in care aveam incredere ca ne va mantui. Acesta este Domnul,in care ne incredeam,acum sa ne veselim,si sa ne bucuram de mantuirea Lui."(Isaia 25:8-9).
*
Cand Dumnezeu face asemenea fagaduinte,nu ia ca model vreo reteta omeneasca sau ingereasca,ci El are posibilitati nebanuite,pe care mintea fapturilor Sale nu le poate cuprinde. "Cum ? In ce fel ?" Intrebari ca acestea,si alte asemenea,numai mintea marginita si necredincioasa a omului poate sa le puna. Dumnezeu,cand a creat lumea,cu toate legile ei,nu a intrebat pe nimeni,ci El a alcatuit in Sine insusi un plan,pe care l-a adus la indeplinire (vezi Ef.1:9-10). Si planul consta in "a-Si uni iarasi,intr-unul, in Hristos,toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant." Da, Dumnezeu nimiceste moartea,si sterge lacrimile de pe toate fetele, caci El are putere sa faca lucrul acesta. El a promis si se va tine de cuvant. La Dumnezeu, toate fagaduintele pe care le face, sunt "Da"si David zice: "Ti s-a marit faima prin implinirea fagaduintelor Tale"(Ps.138:2). "Aminul",pe care-l spunem noi la fagaduintele lui Dumnezeu,este spre slava Lui.(1 Cor.1:20). "Iata,acesta este Dumnezeul nostru,in care aveam incredere ca ne va mantui." Dumnezeu ne mantuieste si de toata neincrederea noastra,care se napusteste ca o fiara,cand se lasa amurgul imprejurarilor grele. Dumnezeu,Bunul,m-a mantuit si pe mine de multele mele "DECEURI"(De ce mie,de ce eu,de ce atat de mult,etc.),inlaturand orice urma de cartire,nemultumire,neincredere din inima mea. Temeri mai vin,dar David m-a invatat urmatoarea rugaciune: "Oridecateori ma tem,eu ma incred in Tine"(Ps.56:3). Daca Dumnezeu Si-a inceput lucrarea in noi,pentru ca am devenit proprietatea Lui,atunci cand ne-am intors la El,sigur o va ispravi. Asa ne-a promis, si asa va fi(Filip.1:6). Totusi,in mijlocul incercarilor,sa nu cartim impotriva lui Dumnezeu,chiar daca inima tremura,ci sa stam linistiti. Ce au castigat evreii cand s-au tulburat si au cartit,atunci cand in fata lor era marea,iar in spate venea oastea egipteana ? Dumnezeu le-a spus: "Stati linistiti...porniti inainte,Eu voi lupta pentru voi"(Exod 14:13-15). Asa au facut,si au fost izbaviti. Fratii si prietenii mei - copii ai lui Dumnezeu - sa ne bucuram de faptul ca suntem ai Lui,si sa stam linistiti,caci El ne va izbavi si mantui din toate necazurile noastre. Mai vreau sa mai subliniez un gand din Isaia 25:9: "In ziua aceea,vor zice: "Iata,acesta este Dumnezeul nostru,in care ne incredeam..." Ziua inseamna lumina. Numai in lumina Cuvantului scris al lui Dumnezeu,putem sa spunem dintr-o inima sincera cu deplina incredere: "Iata, acesta este Dumnezeul nostru,in care aveam incredere ca ne va mantui." Si ne-a mantuit cu o mantuire vesnica,prin credinta in jertfa de la Golgota.
*
Multumesc,Dumnezeul si Tatal meu,pentru Cuvantul Tau,pe care mi l-ai dat si in dimineata aceasta,cand eram amarat de framantarile din jurul meu. Multumesc ca m-ai mangaiat,m-ai intarit si mi-ai asezat picioarele pe stanca. Fii binecuvantat, acum si in veci. In Numele Domnului Isus m-am rugat,si-Ti multumesc ca m-ai ascultat. Amin.
*
"Doamne,Dumnezeul nostru,alti stapani afara de Tine au stapanit peste noi,dar acum numai pe Tine,si numai Numele Tau il chemam"(Isaia 26:13).

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...