marți, 17 ianuarie 2012

COLOSENI: HRISTOS - TAINA.


"Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi,cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra. Si orice faceti,cu cuvantul sau cu fapta,sa faceti totul in Numele Domnului Isus,si multumiti prin El,lui Dumnezeu Tatal"(Col.3:16-17).
*
Ca si despre Domnul Isus,,asa se spune si despre Cuvantul Lui: sa locuiasca din belsug in inima credinciosului.(vezi Ef.3:17; Ioan 14:23). Belsug de Hristos si de Cuvant,iata adevarata stare a crestinului. Caci unde este belsug de Hristos si belsug de Cuvant in traire,acolo este belsug de adevar,de dragoste,de lumina,de putere,de ravna si de neprihanire. Omul nascut din nou - crestinul adevarat - este proprietatea lui Hristos,este Casa unde locuieste si in care Isi adaposteste valorile Sale (compara 1 Cor.6:19; 7:23). Cuvantul lui Hristos este valoarea (bogatia) Lui,care locuieste din belsug in inima crestinului. Din belsug inseamna ca ocupa tot interiorul,toata fiinta,si nu mai este loc pentru altceva. Inima plina de Hristos si Cuvantul Lui,arata tot timpul pe Hristos,felul Lui,Duhul Lui,atributele Lui. Dupa cum soarele nu poate da gheata,frig si intuneric,caci felul lui este caldura si lumina,tot asa,cine este plin de Hristos si plin de Cuvantul Lui,nu poate fi altfel decat Hristos. Belsug de Cuvant in inima si minte inseamna belsug de viata si lumina. In Scriptura,credinciosul gaseste totul,de aceea o cerceteaza si o adanceste zilnic. "Strang Cuvantul Tau in inima mea,ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta"(Ps.119:11). O,cata seriozitate si staruinta ar trebui sa depunem pentru a strange Cuvantul lui Dumnezeu in inimile noastre! Daca ne-am sili macar un verset pe saptamana sa-l invatam pe dinafara si sa-l traim practic,la sfarsitul anului am sti cincizeci si doua de versete. Dar in zece ani ? Am sti cinci sute douazeci de versete. Unii dintre noi suntem credinciosi de zeci de ani. Cate versete stim pe dinafara ? Dar cate traim ? O,daca am trai macar un singur verset si anume: "Nu mai traiesc eu,ci Hristos traieste in mine"(Gal.2:20). David spunea: "Partea mea,Doamne,o spun,este sa pazesc cuvintele Tale..."(Ps.119:57),iar Ieremia scria: "Cand am primit cuvintele Tale,le-am inghitit; cuvintele Tale au fost bucuria si veselia inimii mele..."(Ier.15:16).
"Si orice faceti,cu cuvantul sau cu fapta,sa faceti totul in Numele Domnului Isus,si multumiti prin El,lui Dumnezeu Tatal." Domnul Isus si Numele Lui sunt locul si starea de unde sufletul credincios nu poate faptui nimic rau. Cuvantul omului lucreaza tot atat de puternic si de real ca si fapta lui. Ucenicul lui Hristos,tot ce spune sau face,arata Numele Maestrului. El este plin cu ceea ce este Maestrul,pentru ca este un madular din Trupul Maestrului Hristos. Domnul Hristos nu are nimic din duhul lumii acesteia. El insusi a spus: "Vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine:(Ioan 14:30). In lume sunt popoare,religii,partide politice,categorii sociale,despartiri de tot felul,etc. Domnul Hristos n-are nimic cu acestea,pentru ca Imparatia Lui nu este din lumea aceasta (Ioan 18:36). A face ceva in Numele Domnului Isus,cu cuvantul sau cu fapta,inseamna a face ceva ce si El ar face. Inseamna a face inaintea Lui. "Fie ca mancati,fie ca beti,fie ca faceti altceva,totul sa fie facut in Numele Domnului"(1 Cor.10:31). Viata credinciosului nu este trairea dupa o lista de lucruri ingaduite sau neingaduite,ci inseamna trairea dupa pilda Domnului Isus,dupa indrumarea Duhului Sfant,dupa lumina Cuvantului lui Dumnezeu. Viata crestina este in continua lucrare,tot timpul se misca si lucreaza ceva,caci unde e viata e si miscare. Dar tot ce face crestinul,trebuie sa faca din toata inima (Col.3:23),si in Numele Domnului. Urmasul lui Hristos - crestinul adevarat - este un madular viu in Trupul lui Hristos,iar intr-un trup,toate madularele lucreaza,dar nu lucreaza fiecare ce vrea,ci numai la porunca si calauzirea capului. Asa si in Trupul lui Hristos. Capul Hristos face planul de lucru, si tot El da puterea fiecarui madular,ca sa-si faca lucrarea,pentru binele intregului Trup. Despartirile din crestinism arata limpede ca ele nu sunt Trupul lui Hristos (unitate desavarsita),ci religii ca toate religiile de pe pamant,care se lupta intre ele.
*
"Orice faceti,sa faceti din toata inima,ca pentru Domnul,nu ca pentru oameni,ca unii care stiti ca veti primi de la Domnul rasplata mostenirii. Voi slujiti Domnului Hristos"(Col.3:23-24).

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...