duminică, 22 ianuarie 2012

Cand nimeni nu crede in tine, cand esti deja expirat ... crede ca lumea inca nu a vazut ce se scunde in tine!

Privesc vantul ce sufla petalele din florile de mar si-mprastie mireasma imbatatoare, care patrunde pe fereastra mea, si-mi zic:
_ Este suflarea Domnului meu care-mi imbalsameaza viata, ducandu-ma pe culmi de fericire!!! Apoi, in oglinda apelor zaresc cum cerul imbratiseaza pamantul de la un orizont la altul, simtind cum sunt si eu cuprinsa in duioasa si binecuvantata dragoste a lui Dumnezeu. Ciripitul pasarelelor intrecandu-se cu zumzetul albinelor, strabate zarea trecand din floare in floare, din copac in copac aducand susurul bland al vocii Tatalui ceresc: "- Te iubesc c-o iubire vesnica!" Razele de soare care imi mangaie crestetul imi da de stire ca sunc inca pe bratul Domnului, in odihna Lui.
Lasandu-mi ochii sa mi se scalde in asa belsug de frumusete, gandul imi zboara la o alta primavara minunata:

"Oameni alergau fiecare cuprinsi de dorinta egoista din zilele noastre. Undeva intr-un parc al orasului, un cersetor cerea de mila. Avea hainele ponosite, uzate dar curate. Vocea lui rasuna pe-o nota atat de apropiata milei incat n-am rezistat si sensibilizata pana la lacrimi, m-am apropiat si i-am lasat in palma ultimi banuti care ii mai aveam. Imi pare ca am vazut ceva in palma Lui, dar am dat la o parte gandul indraznet care ma incercase. O soapta straina imi inclina balanta indoielii zicandu-mi: " ... cu ce ai sa cumperi paine la copii?" Dar cand ochii mei i-au intalnit pe ai Lui si le-am simtit blandetea, s-a stabilit in inima mea siguranta clipei urmatoare. Avea ceva aparte in privire, o dragoste, o bunatate si o pace ce-mi umplea sufetul! Glasul cu care ma binecuvanta era ca o sinfonie cereasca ce-mi infiora fiinta! Avea ceva in El din cer!
A fost o experienta minunata si unica !!!
Din aceea zi dau cate un banut fiecarui cersetor sperand sa-L mai inalnesc pe "Cersetorul meu" ... dar ... in zadar!
Mila si dragostea impletita cu bucuria datatorului o gasesc in fiecere sarac, dar aceea privire, aceea voce, nu cred ca am sa le mai intalnesc numai atunci cand voi pleca in vesnicii la El.

".... Sa-ti deschizi mana fata de fratele tau, fata de sarac si fata de cel lipsit din tara ta. Deutronom 15:11

" Cine are mila de sarac, imprumuta pe Domnul si El ii va rasplati binefacerea." Proverbe 19:17

Pavel Valeria

Un comentariu:

Valy spunea...

Vine Domnul meu Isus

Unde ma va gasi venirea Lui?
As vrea sa-I pot spune : "Te-am asteptat Domnul meu, sunt gata sa plec cu tine!" Si nu va fi greu sa fie asa, dar ce se va intampla cu cei dragi pentru care ma rog si bat zilnic la porti de mila si indurare. Sunt atatia ani de cand toot strig si ma rog, oare de ce nu primesc nici un raspuns? Are cineva solutia? Va rog daca cineva poate sa-mi raspunda la nedumerirea mea sa o faca. Simt ca ma lasa puterile, simt ca totul este atat de apasator ca la urmatorul pas s-ar putea sa ma prabusesc si sa nu pot sa ma mai ridic. Imi veti spune: ai credinta in Dumnezeu, am si cred cu toata inima dar nu stiu de ce zaboveste atat de mult. Ma doare pacatul lor, ma sufoca viciile lor, ii vad incovoiati sub povoara si le spun: - este Unul care poare descatusa, poate elibera; de ce nu ma asculta? Le-as lua eu povara dar deabea mai merg sub a mea.
As vrea sa vi Doamne dar pe langa dorul ce ma roade dupa tine, este dorinta sa-i vad mantuiti ... asa ca te rog: nu sa zabovesti ci sa-i mantuiesti mai curand. Vino Doamne Isuse, vino!
Maranata!!!

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...