sâmbătă, 24 decembrie 2011

....sa mincam si sa bem ,caci miine vom muri. 1 Corinteni 15-32.



CLOVNUL
Un cunoscut predicator povestea in una din cartile sale despre un pacient care suferea psuhuc din cauza unei mari depresii. De multe ori avusese tentativa de a se sinucide chiar. Acesta s-a dus la un medic psihiatru, dar nu l-a ajutat cu nimic. Cind se scula dimineata nedormit si cu un adevarat cosmar in minte si in gind si starea lui se inrautatea pe zi ce trece. Era atit de deprimat incit nu mai stia ce sa faca. Intr-o zi inainte de a parasi cabinetul doctorului de psihiatrie,acesta i-a povestit despre o reprezentatie la teatrul din oras. Acolo, spunea doctorul, putea fi vazut un clovn care seara de seara ii facea pe oameni sa rida. Medicul i-a recomandat barbatului sa mearga la acea reprezentatie, pentruca l-ar face sa rida citeva ore, inima sa-i fie mai vesela, uitind de toate grijurile vietii si cu timpul stresul sa dispara. "Mergeti si priviti-l pe acel clovn! l-a indemnat inca o data medicul, dar pacientul a replicat: "Eu sint acel clovn". Ce groaznic este sa prezinti concetatenilor o fata vesela si totusi sa nu fie asa. In realitate sa fii apasat de ginduri pe care nici chiar inima ta sa nu le cunoasca si stapini. Sa ai neliniste sufleteasca si sa traiesti cosmarul ca nu stii unde te va duce gindul urmator. De cite ori n-am fost si noi  ascunsi sub aceasta masca? Scriptura ne descrie despre un om a lui DUMNEZEU care intr-o vreme a cazut in asa o stare:


NEMIA 2
1). In luna Nisan, anul al doisprezecelea al imparatului Artaxerexe, pe cind vinul era inaintea lui, am luat vinul si l-am dat imparatului.
"Niciodata nu fusesem trist inaintea lui".
2).Imparatul mi-a zis: Pentru ce ai fata trista? Totusi nu esti bolnav; nu poate fi decit o intristare a inimii. Atunci m-a apucat o mare frica.
De aceasta data arata scriptura cit este de adevarata. In Proverbe 14-10 spune: Inima isi cunoaste necazurile si nici un strain nu se poate amesteca in bucuria ei. Iata cit de usor imparatul Artaxerexe l-a cunoscut pe dregatorul Nemia ca inima lui nu mai este vesela ca altadata.Tot asa si noi de multe ori ne aratam bucuria, in schimb inima noastra plinge.

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...