luni, 31 octombrie 2011

Caci tot ce este in lume:pofta firii pamintesti,pofta ochilor si laudarosenia vietii,nu este de la TATAL,ci din lume.1 Ioan 2-16.


In timpul imparatului Friedrich Wilhelm I traia un predicator credincios pe nume Schubert. Imparatul l-a facut predicatorul curtii regale si era foarte miscat de multe ori de predicile lui. Intr-o zi Schubert a fost invitat la masa imparateasca. In timp ce mincau a fost anuntat ca afara este o trupa de comedianti care cer permisiunea de a juca la curtea imparateasca. Imparatul a privit in jur la cei poftiti la masa, unii erau pentru iar altii erau contra. Schubert n-a spus nimic. Atunci imparatul si-a indreptat privitea sore Schubert si l-a intrebat:-Tu ce spui? Acesta a raspuns:-Tocmai ma gindeam ce va fi daca in timpul comediei voi fi chemat in fata tronului lui DUMNEZEU si voi fi intrebat: Schubert de unde vii? Si daca as putea spune cu bucurie, de la comedie! Imparatul il privi ginditor pe predicator si apoi zise:-Nu, nici eu nu doresc sa mor in timpu comediei. Si a dat ordin sa fie respinsi comediantii. Ii auzim adeseori pe oamenii necredinciosi spunind: -Ce strica daca merg la teatru,la cinematograf si la locurile de distractie lumesti? Poti sa te duci daca vrei sa vorbesti cuiva de ISUS. Poti face acest lucru si sa spui ca esti crestin? Un crestin cu numele si neintors la DUMNEZEU va merge in pierzare, indiferent daca merge sau nu la teatru. Dar cel care este nascut din nou, care umbla in credinciosie cu DOMNUL nu are nevoie de bunurile lumii pentru ca a gasit ceva mai bun in CHRISTOS ISUS. Cunosti si tu aceasta bucurie?
 Mihai Ciritel

Niciun comentariu:

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...