vineri, 14 februarie 2014

Din acel moment m-am cutremurat şi am înţeles că avortul este într-adevăr ucidere!!!

Este vorba de un interviu luat medicul ginecolog Stoian Adaşevic din Belgrad (Serbia) şi publicat în revista Argument din 23 februarie 1996.

Interviul a apărut sub titlul: „În cabinetul meu am ucis un oraş ca Smeredvo, fără să ştiu ce fac”. Iată o parte din acest interviu:

- Dr. Adaşevic, sunteţi un cunoscut specialist în obstetrică ginecologie din Belgrad, dar din 1988 nu mai faceţi avorturi. Ba chiar aţi devenit un mare adversar al lor. Pregătiţi întemeierea „Asociaţiei pentru protecţia vieţii umane şi a familiei”. Însă, vreme de 6 ani aţi efectuat aproximativ 60.000 de avorturi. Odată chiar aţi afirmat: „Am ucis un oraş ca Smeredvo”.

- Cred că oraşul Smeredvo are mai puţini cetăţeni, aproximativ 45.000. Am ucis fără să ştiu ce fac! Dar am înţeles că nu am dreptul să ucid, nici ca soldat, nici ca ginecolog, şi cu atât mai puţin ca „ucigaş plătit”, care aşteaptă după colţ. Am înţeles că este vorba de o fiinţă umană ca şi mine. După „legea creştină” n-am dreptul să ucid fiinţa umană, născută sau nenăscută. În viaţa umană există schimbări cantitative şi calitative. Una dintre schimbările calitative este începutul vieţii umane, prin unirea a două celule, masculină şi feminină într-o singură fiinţă. Când vedem aceasta, înţelegem că din momentul fertilizării, până la moarte, fiinţa umană este aceeaşi.

- Aţi încetat avorturile. Vreun fapt concret a avut influenţă asupra deciziilor dumneavoastră?
- S-a întâmplat când cineva dintre rudele mele a venit cu logodnica lui. Când am început să fac acest avort, la început am scos „mâna” care a căzut pe faţa de masă care era plină de tinctură de iod şi „mâna” a început să se mişte deoarece un nerv a căzut în tinctură şi astfel a dat comandă „mâinii” să se agite. Înainte de a-mi continua lucrul am găsit ceva pe dibuite şi mi-a trecut prin minte: „Nu mi-ar plăcea să fie un picior”. De fapt, era un „picior”. Mi-am concentrat toată atenţia să nu cadă în alcool. Dar în acel moment ceva s-a răsturnat şi câteva instrumente au căzut cu zgomot. Am tresărit şi am scăpat „piciorul” care a căzut pe masă şi nervul a atins alcoolul. Acum şi „piciorul” se mişca. Am continuat şi am prins din nou ceva. Era „inima” care zvâcnea.

Mi-aduc aminte că o soră m-a întrebat dacă mă simt rău. În faţa mea zăcea ”inima” care mişca. Vedeam mişcările „piciorului” şi „mâna” care se contractau. Numai cu vreo zece minute înainte, pe ecranul ecografului văzusem totul funcţionând… Din acel moment m-am cutremurat şi am înţeles că avortul este într-adevăr ucidere!!!

Rapirea si Ziua Domnului

La versetele doi si trei din capitolul 5 a primei sale epistole catre Tesaloniceni apostolul Pavel scrie:

„Pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea. Când vor zice: ,,Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.”

Se pare că Ziua Domnului va veni ca un mare prapad peste locuitorii pămantului. La Amos 5:18-19 Domnul Dumnezeu spune asa despre Ziua Domnului:

,Vai de cei ce doresc ,ziua Domnului!” Ce aşteptaţi voi de la ziua Domnului? Ea va fi întuneric şi nu lumină. Veţi fi ca un om care fuge dinaintea unui leu, pe care-l întâlneşte un urs, şi care, când ajunge acasă, îşi reazemă mâna pe zid, şi-l muşcă un şarpe!”.

Pentru credinciosi ziua aceasta nu va veni ca un hot noaptea:

„Dar voi, fraţilor, nu sunteţi în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ.” (1 Tesaloniceni 5:4)

Biblia scrie despre Biserica ca este Mireasa Domnului Isus si este Ierusalimul ceresc (Apocalipsa 21:9-11, Efeseni 5:29-32)

In ce priveşte a doua venire a Domnului Isus, se pare ca multi confunda doua evenimente diferite: ma refer la a doua venire a Domnului Isus si Ziua Domnului.

Rapirea Bisericii si a doua venire a Domnului Isus sunt evenimente diferite. Cand Domnul Isus va veni sa-si ia Biserica, inainte ca Dumnezeu sa-si verse mania Sa peste pamant, Domnul Isus Isi va lua Biserica la cer, fara să coboare pe pământ. A doua venire a Domnului Isus pe pământ este descrisă în Apocalipsa capitolele 19-20. El va veni a doua oară pe pământ, după ce Dumnezeu Îşi va vărsa mânia peste locuitorii pământului care nu au ascultat de Evanghelia Domnului Isus. Şi va veni însoţit de Biserică, va birui pe Antihrist şi prorocul mincinos şi va împărăţi, împreună cu Biserica, timp de 1000 de ani aici pe pământ pentru ca să se împlinească Scripturile cu privire la poporul Israel. Dar acesta nu este subiectul nostru. Acum vreau doar să vedem ce scriu Scripturile despre Răpirea Bisericii şi Ziua Domnului ca să putem face diferenţă între aceste două evenimente.

„Femeie, lasă copilul să trăiască şi voi avea Eu grijă de amândoi!…”


Ma numesc Daniela
Am să vă povestesc pe scurt viaţa mea complicată şi dureroasă. Am 38 ani şi am fost căsătorita până acum o luna. Am doi băieţi: de 20 si respectiv 18 ani. Cel de 18 ani are schizofrenie şi se pare că e cronică. O primă suferinţă în viaţa mea. A doua suferinţă a fost faptul că am fost obligată să mă căsătoresc cu soţul meu acum 18 ani fără să-l iubesc; nu voi intra în amănunte dar asta a fost… Nu l-am iubit niciodată drept pentru care m-am hotărât pentru divorţ.

In urmă cu doi ani am cunoscut un bărbat cu 9 ani mai mic decât mine si ne iubim foarte mult. Este bărbatul cu care sunt logodită şi religios. Cu soţul meu nu am avut cununie religioasă pentru că nu a dorit acest lucru.

Acum voi aduce în discuţie problema cumplită a avortului: în primul an când l-am cunoscut pe acest bărbat, Peti se numeşte, mi-am dorit foarte mult un copil. El era plecat în Statele Unite şi trebuia să vină în decembrie anul trecut ceea ce s-a şi întâmplat. Până să vină mă rugam Domnului nostru Iisus să-mi dea un copil şi plângeam cu lacrimi amare de câte ori îmi imaginam acel copil. Bărbatul din viaţa mea, cel pe care-l iubesc, îl dorea şi el.

Într-o seară am avut un vis, după lacrimile pe care le vărsam zilnic în care Domnul Iisus mi-a apărut şi mi-a spus: „Nu plânge femeie ca până nu se termină anul vei avea copilul”. M-am trezit emoţionată şi marcată. Nu-mi venea să cred ca Domnul Iisus mi-a auzit dorinţa…

Peti a venit pe 15 decembrie şi am să vă spun că – există minuni dumnezeieşti – în perioada 25-30 decembrie am rămas însărcinată!!! Pe data de 10 ianuarie mi s-au confirmat 3 săptămâni de sarcină! Pentru mine A FOST SI VA RĂMÂNE O MARE MINUNE PE CARE DOMNUL NOSTRU MI-A ÎNDEPLINIT-O.

Însă, acest copil trebuia să se nască, iar eu nu eram divorţată încă: aveam şi am un copil cu probleme, Peti urma să se întoarcă în Statele Unite pentru încă ceva vreme, nu aveam nici un sprijin care să mă ajute în a păstra copilul. Au urmat două luni şi jumătate de chinuri, lacrimi si frământări: să păstrez sau nu sarcina. Pentru mine era şi va rămâne un dar divin….

Însă conştiinţa crudă şi raţiunea tăioasa mi-au „spus”: ai deja un copil cu probleme, îngrijeşte-te de acesta şi lasă-l pe celălalt… nu e drept să-l ignori şi să-l sacrifici pe cel bolnav…”

Şi astfel, plângând şi frământându-mă, am avut al doilea vis cu Domnul Iisus care mi-a spus: “Femeie, lasă copilul să trăiască că voi avea Eu grijă de amândoi!…”.

Am fost şocată…! Şi cu toate aceste semne sunt o mare criminală. Pe data de 2 februarie am înfăptuit crima şi am renunţat la copil… am ignorat darul şi mesajele divine.

Nu am cuvinte care să arate starea în care, încă, mă aflu: sunt deprimată, iau tranchilizante şi antidepresive, am îmbrăcat un copil de 9 luni luat de pe strada, i-am luat jucării, dar nimic… Nici o rugăciune nu mă ajută… Nici un sfat nu-mi schimbă starea!

Şi încă ceva important! Cât timp eram însărcinată, Răzvan, băiatul meu bolnav a fost bine. Nu avea halucinaţii, nu auzea voci… Însă după avort copilul s-a îmbolnăvit şi nu mai intră în lumea reală cu nici un tratament antipshihotic. Se pare că îl pierd şi pe el în lumea lui ireală. Dar cred că aceasta este una din pedepsele pe care le merit pentru fapta mea! Nu aveam dreptul să iau viaţa acelui copil mai ales ca era aşa de dorit şi era şi un dar divin! Răzvan nu-şi mai revine, trăieşte în lumea lui cu vocile false şi halucinaţiile, şi nici eu nu-mi mai revin. Urmează să mă căsătoresc cu Peti curând şi am sperat că dacă voi avea alt copil cu el îmi voi reveni… Am analizat aceste lucruri şi tot nu este bine… Crima înfăptuită rămâne adânc în suflet!

Nu am cuvinte să vă spun toată gama de sentimente în care trăiesc: inutilitate, disperare, vinovăţie, suferinţă…

Dar , cea mai mare pedeapsa este cea data de constiinta care ma chinuie.. si nu cred ca exista scapare prentru asta.

În fiecare marti… e zi de post pentru mine… într-o marţi s-a întâmplat.

Voi rămâne toată viaţa marcată de acest eveniment şi vreau să vă spun acum, când plâng iar: opriţi-vă să ucideţi suflete nevinovate!!! Ce urmează după aceasta e cumplit de trăit, şi sentimentul de a fi o criminală e copleşitor şi degradant.

Oare cine sau ce mă poate ajuta pentru că simt cum viaţa mea se sfârşeşte!…
Oare unde este copilaşul meu acum?

Daniela

Si imi voi lua zborul

"M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa."
Stau si privesc simfonia fulgilor de nea care ma imbie la visare.

Oare cum va fi cand voi parasi acest trup de tarana greu si nepunticios?
Voi zbura asemenea acestor fulgi de nea, doar ca destinatia va fi a cerului.. Da, voi zbura si poate pentru o clipa ma  voi opri, dar, numai pana se va face desprinderea, apoi, voi zbura intr-un zbor efemer si plin de fericire, plutind  pe fata cerului  spre locul pregatit de insasi Fiul Sau, Isus Cristos.
Va fi poate o clipa de ezitare, dar ma voi deprinde din lanturile suferintei, a tinii, cand scuturand praful de pe picioare voi fi eliberata de orice responsabilitate, cand pacatul isi va frange ghearele-i ascutite, atat doar, apoi imi voi lua zborul catre vesnicie, catre bucuria mult visata. Cete de ingeri ma vor intampina-n slava-i cereasca si ma vor lua pe aripile lor si ma vor conduce inaintea Celui Vesnic.
De ce sa ma intristez ca voi pleca?
De ce sa numesc moarte, intoarcerea acasa?
"De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în "ziua aceea", Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui."

Conductorul

Am urcat in trenul vietii plangand
Intr-o zi de august cenusie;
Undeva pe malul Somesului serpuind,
Intr-o gara mica, pustie.

Aveam si eu un bilet in buzunar,
Ce mi l-au pus parintii la plecare
Asa cum l-au primit si ei - in dar -
Si nu stiam ca-i scris pe el: "PIERZARE"!

Pe cele doua sine: timp si spatiu,
Pornii, calatorind spre nicaieri -
Sa sorb din cupa vietii cu nesatiu
Si parca m-am urcat in tren, ca ieri.
.................
Dupa vreo douazeci si cinci de statii prin ani,
Cand frunzele cad din castani,
O voce-mi spuse domol:
"Biletul, pentru control!"

Era un conductor bland
Ca soarele diminetii,
O Carte in mana tinand:
"Mersul trenurilor vietii!"

M-a intrebat, parca-l aud si-acum,
C-o voce lina ca soarele-n amurg,
De unde vin? Si unde-i al meu drum?
Treceam cu trenul meu… prin Cluj

M-am desteptat atunci ca dintr-un vis,
Cautand biletul meu prin buzunare
Dar am vazut ca "IAD" pe el e scris!
Si-am plans atunci cu lacrime amare.

El mi-a promis ca n-o sa m-amendeze,
Ca nu-I aceasta slujba ce-a primit -
Ci sa trezeasca, sa avertizeze,
Sa dea bilete rosii, gratuit!

Dar ca in urma vine, nemilos,
Un controlor cu chipul fioros;
Pe sapca are ca emblema-un craniu,
Iar vocea lui suna taios si straniu:

"Cei ce nu aveti bilete rosii ci viza 'gratie'
Veti cobora cu mine la prima statie!"

Eu il priveam si-l ascultam nauc
Si pentru prima data intrebarea:
De unde vin? Si unde-o sa ma duc?
Se ridica vijelios ca marea.

El mi-a vorbit din nou cu duiosie
Si sub lumina razei de lanterna,
Primi biletul de culoare purpurie,
Gherla, via Golgota, viata eterna!

Mi-a spus daca biletul am schimbat,
Indata ce in gara-o sa sosim,
Sa schimb si trenul c-un accelerat
Din Gherla… spre Ierusalim!
.............
Si de-atunci pe diferit rute
Calatoresc mereu, neobosit,
Sa-mpart bilete inca nevandute,
Bilete pentru ceruri, gratuit!

Pe calatori cu trupul obosit,
Ce nu stiu unde merg caci dormiteaza,
Caut sa-i trezesc strigand necontenit:
"Biletele va rog. Vesnicia urmeaza! Vesnicia urmeaza!"

Petru Dugulescu
parafrazat: valy

As vrea...

As vrea sa ma intorc in serile de vara
cand Cerul nu stia sa doara
Sa ma odihnesc pe palma Ta,
o raza de lumina...  poate ultima.

As vrea sa am pace si Cuvantul sa-l ascult
ce mi-e pare asa strain acum,
cand din inima s-aud
doar gemete si lacrime de fum...

Iar lumea hohoteste, a himera
Un ras venit din alta emisfera
nevrotic salbatec ca un plans
dupa un dor demult apus...

As vrea sa-mi fie iarasi bine..
sa ma renasc din nou din Tine
ca primavara-n frunze, flori inmugurind
sa cred, sa cant, cu dor de vesnicii!

Radem sau nu?

Maimuta ofensata 
     
Odata, o maimuta din evul anecdotic,
 Venind la sfat pe-o creanga de arbore exotic 
A zis: ATENTIE! Sunt foarte ofensata... 
Circula-n lume vorba deloc adevarata 
Ca omul ar descinde din buna noastra rasa... 
Insasi ideea aceasta imi pare odioasa. 
Ati pomenit vreodata divorturi printre noi, 
Copii lasati pe drumuri sau imnuri de razboi? 
Cine-a vazut in hoarda la noi bolnavi mintali, 
Drogati, lacomi de carnuri si homosexuali, 
Escroci, banditi, gherile sau vreo tutungerie? 
In neamul nostru nobil, nu vezi asa prostie, 
Noi n-avem mafii crude in stirpea noastr-aleasa. 
Nici teroristi, nici dogme, nici luptele de clasa, 
Cat am batut eu jungla, scuzati, n-am observat 
In obstea de maimute, cocotier privat, 
Nici garduri si nici paznici, nici pui murind de foame 
Sau omorati in taina de asa-zise „MAME”... 
Nu veti vedea vreodata, cat soarele si luna,
 O minte de maimuta dospind in ea minciuna. 
Chiar de-as fi silita de vreun laborator, 
N-as deveni port-bata si nici informator. 
Si iata inca una din lumea cea de jos: 
La noi nu se intampla razboi religios, 
Nici „sfinte” inchizitii, nici libertate-n lanturi, 
Nici chefuri dupa care sa ne culcam in santuri 
Si nicio indoiala ce duce l-ateism,
Nici ordini mondiale, nici materialism... 
E adevarat ca omul a coborat ca soi, 
Dar, sa fim rezonabili, n-a coborat din noi!

   de A. Dumitru 

Cea mai mare minciuna din lume: "Am citit si sunt de acord cu conditiile contractului''

I:Care e cea mai mare minciuna a unui sofer amendat? 
R: SA TRAITI, dom' politist!!


Cica soparla si cu maimuta fumau cocaina sus in copac. 
Soparla: - Ba, maimuta, eu ma duc sa beau apa la rau... Ma-ntorc imediat... 
Pleaca soparla si se intalneste, la rau, cu crocodilul. 
Crocodilul o vede, o recunoaste a fi din aceeasi specie cu el si o intreaba: 
- Auzi tu, de ce esti asa mica? Uita-te la mine cat de mare sunt... 
Soparla se sperie, nu stie ce sa raspunda si decide sa bage o minciuna: 
- Sunt mica pentru ca am apucat-o pe calea drogurilor din cauza maimutei. E sus in copac si m-a fortat sa fumez cocaina... Asta mi-a facut rau... 
Crocodilul se infurie: -~- Asa deci?! Las' ca ma duc eu s-o cert pe maimuta pentru ca instiga la consumul de droguri! Se duce crocodilul la copac si incepe sa urce, mai greoi, pe tulpina in sus. Maimuta se uita in jos si cand il vede, se cruceste si striga: 
- Doamne! Fata, da' cata apa ai baut! 

!! 6 adevaruri in viata : 
1) nu poti sa iti atingi toti dintii cu limba . 
2) toti naivii incearca dupa ce citesc asta. 
3) primul adevar e o minciuna. 
4) zambesti acum pt ca esti un naiv. 
5) vei trimite mai departe unui alt naiv. 
6) inca mai ai un zambet pe fata ...


 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...