vineri, 4 octombrie 2013

Crocodil

Ingrediente:
-1 pliculet de drojdie
-1 lingura zahar
-4 linguri lapte cald
-2 linguri faina
Se face maiaua, se lasa sa creasca 10 minute si apoi se amesteca cu
- 2 galbenusuri batute cu
-2 linguri miere si 3 de zahar
-sare
-jumatate de cana de lapte
- aproximativ 50 grame de unt topit (jumatate de stick)
- faina . cat cuprinde ( mai putine de 500 g dar cat sa fie un aluat nelipicios de consistenta lobului de la ureche)

Se framanta , se bate de masa de cateva ori si se lasa la crescut si se prepara merele : se curata de coaja, se taie cubulete se adauga 2-3 linguri zahar .. depinde cat de dulce va place si cat de dulci sunt merele.scortisoara ( daca va place) si se pune pe foc mic pana incep sa se topeasca ... daca sunt zemoase , se adauga gris ca la placinta.

Cand sunt gata se adauga stafidele si se lasa la racit.
Cand aluatul a crescut bine

, se intinde o foaie ( fara sa-l mai framantam.. decat il indoim in doua sa nu se lipeasca in partea de dedesupt) si se taie ca in poza

se pun merele , deasupra eu mai presar un pic de gris .. "just in case" ca nu-mi place sa-l vad baltind in tava ) si se impletesc fasiile una peste alta

Se pun sprancenele dintr-o bucatica de aluat ramasa.. si inca 4 triunghiuri taiate in 3 fiecare , pe post de picioare, ochii cu 2 stafide, se da cu ou si poi se taie cu varful foarfecii coltisorii.
Se coace la 360g timp de 25-30 minute
Voila.....

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...