luni, 24 iunie 2013

E buna teologia?



Am citit undeva, ca in vechime preoti nu permiteau clasei inferioare lor, sa citeasca Biblia. Uni se supuneau ordinului, altii ignorau ordinul si cautau cu tot dinadinsul sa citeasca, dar multora le era indiferent.
Motivul interzicerii de a detine o Biblie era grija eronata a prelatilor, fata de enoriasi, de a nu se rataci, de a nu deveni eretici prin intelegerea gresita datorita lipsei de intelepciune sau de invatatura.
Noi spunem ca nu era corect si ne avantam in polemici lungi pe teme greselilor din trecut, dar ma intreb, oare noi nu facem la fel? In vremurile noastre stiinta a avansat atat de mult iar noi crestini am ramas in urma si de multe ori nu ne putem avanta in discutie cu aproapele nostru din lipsa de cunostinta. Ne credm intelepti, si suntem, dar nimeni nu ne va asculta ce avem de spus despre Dumnezeu daca nu cunoastem sinteza crestinismului, daca nu stim teologie.
Ma intreb daca nu cumva asta este piedica, piatra de poticnire a celor care nu se intorc la Domnul. ..... Dar este posibil si sa gresesc....

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...