joi, 4 octombrie 2012

Ce ar spune Noe al zilelor noastre daca Dumnezeu i-ar cere sa faca o arca?

Dupa ce ar fi trecut termenul in care ar fi trebuit sa termine arca si Dumnezeu l-ar fi intrebat ce a facut, el ar raspude asa:

'' Doamne, te rog să mă ierți. Am făcut tot ce am putut, dar au existat probleme mari. În primul rând a trebuit sa obțin o autorizație pentru proiectul de construcție a Arcai, iar planul pe care mi l-ai data Tu nu a respectat codul cerut de autoritatii. Asa că a trebuit să angajeze un inginer pentru a redesena planurile. Apoi am intrat într-o luptă mare asupra faptului că Arca avea nevoie de un sistem de aspersoare de incendiu. Vecinii mei s-au opus susținând ca nu am spatiu necesar în curtea mea din fata ca sa construiesc aceasta Arca, asa ca a trebuit sa obțin o variație de la comisia de urbanism.
Apoi am avut o mare problema in a obtinerea lemn suficient pentru Arca, deoarece a existat o interdicție privind tăierea arborilor pentru a salva ursul brun. Apoi dulgherii au iesit în grevă. A trebuit să negocieze un acord cu Consiliul National a Relatilor de Munca înainte ca cineva sa mai ridice un fierăstrău sau un ciocan.
Apoi am început să adun animalele si am fost dat în judecata de catre un grup pentru drepturile animalelor. Ei au obiectat că de ce iau doar două din fiecare tip. Tocmai mi-a fost respinsa o cerere de catre APE spunand că nu pot finaliza Arca fără a depune o declarație de impact asupra mediului pentru inundațiile propuse de Tine..
Atunci ingineri au cerut o hartă a noului potop. Le-am trimis un glob. Și Fiscul a confiscat toate bunurile mele pretinzând ca am încercat să evit plata impozitelor prin părăsirea țării, și tocmai am primit o notificare de la stat cu un fel de taxa de utilizare. Eu chiar nu cred că pot sa termina Arca Ta, Doamne, decat in cel puțin cinci ani,''
Banuiesc ca din aceasta cauza nici nu va mai cere Dumnezeu niciunui Noe sa mai construiasca o Arca, nu ca Dumnezeu nu ar putea fi capabil sa faca acest lucru ci din simplu fapt ca nu mai este credinta pe pamant si toate se invart doar in jurul nostru. Asa ca ne invartim in jurul cozi. Si spuneti dvs cine ar incredinta o lucrare unor astfel de oameni? Eu una nu!


Cugetare


Ne place sa ne numim copii, sa ne comportam copilaresc. Ne palace sa ne mai jucam atunci cand credem ca nu ne vede nimeni, nu-i asa? Copilul din noi nu ceda asa de usor si nu-i nimic rau in asta. Raul este cand starea de copil persista si pune stapanire ....Cat de bine este sa fi copil, sa nu ai nici o grija, sa nu te stresezi in responsabilitati pentru ca este mama si tata in priajma.  Nu-i asa ca este frumos?
Ei bine, asta facem si pe calea mantuirii. Suntem copii, avem un Tata care tine in mana Lui Universul intreg si nu ne batem capul cu nimic. Pana aici este bine. Dar gresala este ca ramanem aici si uitam ca trebuie sa crestem, sa ne maturizam. Dar ce este maturitatea? Maturitatea aduce cu ea stabilitate, intelepciune, lucidate, seriozitate si  responsabilitate. La maturitate trebuie sa stii sa fii copil , sa fi adolescent si adult in acelasi timp . Sa stii sa fi parinte, iubit/a, sot/ie, partener de joaca si lista ar putea continua. Maturitatea este momentul in care nu mai visezi ca poti schimba lumea si intelegi ca tot ce poti face e sa te schimbi pe tine.
Eu de multe ori ma trezesc ca spun lui Dumnezeu: "Doamne dar asta este jucarioara mea!" -atunci cand mi se ia o placere sau un lucru drag mie. Si de fiecare data mi se raspunde: "Jucaria asta te poate rani!"
Doamne ajuta-ma sa ma pot maturiza, sa ajung la desavarsire si singura preocupare a mea sa fie Ogorul Tau, Doamne! Amin!

SCHIMBAREA VIZAVI DE ANOTIMPURI Omul inainte de a se intoarte la Dumnezeu Este ca un pom in iarna. Este uscat, neroditor si ai spune ca este...