vineri, 21 septembrie 2012

Minune sau mit?



Se spune ca cineva a vrut sa necajeasca si sa intimideze o sora mai in varsta si i-a zis:

- Auzi bunicuto, de ce tot spui ca- i mare Dumnezeul tau, pentru ca nu este asa?!

- Cum sa nu fie maica, Biblia e plina de minuni facute de Dumnezeu ...

- Ia spune-mi si mie una sa vad daca ma convingi?

- Minunea de la Marea Rosie este una din marile minuni facute de Dumnezeu, cand a despicat Marea in doua si tot poporul lui Israel a trecut pe uscat....

- Bunicuto asta nu-i minune, pentru ca este o perioada a anului in care marea se retrage inapoi si apa este doar pana la glezne, asa a trecut Israel dincolo pe tarmul celalalt.

- Dar totusi mare este Dumnezeu!

- Pai bunicuto, tocmai ti-am explicat ca nu este o minune asta ....

- Totusi, mare este Dumnezeu ca armata lui Faraom s-a inecat intr-o apa pana la glezne!- ......

Insula Jindo este insula a treilea ca marime din Coreea, insulele adiacente Jejudo și Geojedo. Formata din 250 insule mici  este renumit pentru apariția unui drum uscat în mijlocul mării, aproape de sfârșitul lunii februarie si la mijlocul lunii iunie. Deoarece fenomenul se seamănă cu cartea Exodul din Vechiul Testament, evenimentul se numeste "Miracolul lui Moise." Se formeaza un drum cand apele se retrag  aproximativ 30-40 de metri în lățime și 2,8 km în lungime, care rămâne pentru aproximativ o oră înainte de a dispărea din nou sub ape.

Potrivit legendei, mult timp în urmă, au existat foarte multi tigrii  pe insula Jindo. In momentul in care tigrii au început să apară frecvent în sat, oamenii au căutat refugiu pe insulă Modo. Insula a fost evacuata dar a rămas  doar o femeie în vârstă Bbyong, care se rugat zilnic la Yongwang, zeul oceanului, pentru ai ingadui  să-si vadă familia ei din nou. În jurul lunii februarie, Yongwang apărut în vis și ia spus: "voi trimite un curcubeu mare mâine care apropie de mare si familia ta va putea traversa marea. "

A doua zi, bătrâna a mers la mare si sa rugat din nou si curcubeu a apărut, apa de mare s-a despicat si a creat drum. În acest fel, familia ei și alți săteni revenit la insula. De atunci, când marea se îndepărtează și format un drum prin mare.  Oamenii sărbătoresc acest  fenomen, cu o sărbătoare în onoarea zeului Yeongdeung si isi amintesc de batrana Bbyong. În timpul festivalului, realizat dansuri tradiționale și Jindo insula atrage mulți turiști.

Fenomenul este deosebit si cu siguranta are o explicatie stintifica, pa cand cel de la Marea Rosie nu s-a gasit nimic de demonstrat pentru ca a fost vadit o minune. De ce am tinut sa povestesc si legenda? Penru ca m-a impresionat cat de viclean este Diavolul si cat de abil este in ceea ce face. Este maimuta lui Dumnezeu intardevar cum spune Luther. 
Fluxul si refluxul apelor, alaturi de alte fenomene naturale, pot crea asemenea lucruri. Intamplari asemanatoare, pur naturale, s-au petrecut in Piska (Peru, 1690), in Catania (Sicilia, 1693), in Lisabona (1755), in Conception, Arica si Iquique (Chile, 1835, 1868 si 1877).

Multi cauta a spune ca intamplarea a fost un fenomen natural, iar nu o minune. Cu toate acestea, Dumnezeu a hotarat momentul despartirii apelor si tot El a hotarat cat sa stea apele despartite. De asemenea, evreii au trecut cu totii, iar egiptenii nici unul.

Mai multi cercetatori din Statele Unite cauta sa explice cum un vant puternic, care ar fi suflat atunci dinspre est, ar fi impins pur si simplu apa pana in punctul in care, se crede, un rau stravechi s-ar fi unit cu o laguna foarte mare. Astfel s-ar fi creat o fasie de pamant de-a lungul marii, pe care a trecut Moise. Cand vantul s-a potolit, apele au navalit la loc, acoperind pamantul. Descoperirea a fost facuta in cadrul unei cercetari de amploare, condusa de Carl Drews, de la Centrul national american de cercetari atmosferice, si care isi propune sa faca lumina asupra impactului pe care vantul il poate avea asupra apelor de mare adancime.

Fenomen natural zic acestia. Insa, daca vantul a suflat cu atata putere incat sa desparta marea, atunci ma intreb cum au putut trece oamenii prin vantul acela? Oare nu ar fi fost cu totii spulberati de vant, de pe mal chiar? In aceste conditii meteorologice extreme, oamenii nu sunt capabili sa reziste in picioare, cu atat mai mult sa mearga in siguranta. De asemenea, nici directia din care ar trebui sa bata vantul in realitate nu se potriveste cu mentiunile biblice.

Sa ne rugam ...



Draga Tata iti multumim ca ai ingaduit inca o dimineata in viata noastra, iti multumim ca ne-ai vegheat somnul si ai poruncit inimii sa mai bata ca sa te putem lauda si binecuvanta. Iti multumim pentru numele nostru scris in cartea vietii si pentru marea Ta dragoste in care ne-ai cuprins si pe noi; pentru Jertfa Sfanta din Golgota iti multumim, prin ca ne-ai iertat si acum stai la dreapta Tatalui si mijlocesti pentru noi. Iti multumim pentru Mangaietorul care l-ai trimis pentru noi, ca sa ne indrume in tot adevrul, pentru prezenta Ta in familiile noastre si pentru pacea pe care ne-o dai in fiecare zi.
Iti multumim pentru ca toate madularele le avem intregi si sanatoase; pentru incercare si binecuvantare iti multumim de-o potriva. Slavit sa fi pentru painea si apa care nu ne lipsesc in nicio zi. Glorie numelui Tau ca ne-ai facut copii Tai. Slava tie Doamne!
Te rugam sa binecuvintezi aceasta zi si sa ne dai puterea, dragostea si cunostinta necesra sa putem face voia Ta cea sfanta si desavarsita. Prin harul Tau, Doamne, te rugam sa ne invrednicesti sa pasim in acesta zi plini de Duhul Sfant ca sa avem discermnamantul de a deosebi bine vocea Ta de cea a vrasmasului, care incearca mereu sa ne insele. Pune in noi un Duh de rugaciune si toata roada Duhului sa rodeasca in viata noastra. Inalta-Ti fata peste familiile noastre si pune protectia sangelui Tau peste fiecare membru al familiei noastre.
Aducem pe brat de rugaciune pe fratii si surorile noastre care trec prin suferinta, pentru cei batrani si impovarati, pentru cei lipsiti si pentru cei nestiutori, pentru prinsi de razboi si pentru cei care stau nepasatori in vremea aceasta; te rugam Doamne sa-i cercetezi, sa-i ridici, sa-i binecuvintezi si sa le dai sanatae si putere. Te mai rugam sa te induri de cei deznadajduiti si intristati pe care vrasmasul incearca sa-i lege in lanturile robiei, pentru cei care nu te cunosc din familiile noastre si nu numai, pentru frati si surorile noastre de pretutindeni care sufera pentru Cuvantul Tau si aici te rugam, Doamne sa ai in vedere acei patru tineri ce au fost retinuti in Indonezia ca sa fie eliberati de tot si sa se intoarce in familiile lor cu bine. Te mai rugam sa ai mila de copilasi cu boli incurabile si in mod special pentru parinti lor care trec prin grele incercari alaturi de ei; ada Doamne vindecare!

Te slavim si-Ti multumim pentru ca stim ca Tu ai sa faci mult mai mult decat ti-am cerut noi pentru ca Tu poti iubi mult mai mult ca si noi. Iti multumim Tata ca am putut aduce inaintea ta jertfa de dimineata si ca putem incepe o nou a zi cu tine. Iti dam slava si te laudam din toata inima, Glorificat fi in veci de veci.
AMIN

SCHIMBAREA VIZAVI DE ANOTIMPURI Omul inainte de a se intoarte la Dumnezeu Este ca un pom in iarna. Este uscat, neroditor si ai spune ca este...