miercuri, 18 iulie 2012

אני אני


Azi dimineata un caine comunitar a dat jos de pe bicicleta un biet om care se ducea linistit la munca. A cazut si s-a lovit foarte rau. Inainte de acest accident am vazut catelul care fugea fericit pe aleee si mi-am zis: Ce catel frumos! Dar dupa incident in mine s-a revoltat ceva. Nu, nu cainele este de vina, de data asta, dar ceva nu este in regula. Nu se poate sa ne facem rau uni altora; cainele - omului si omul-cainelui. Trebuie sa existe o rezilvare
De atunci se da in mine o lupta apriga. Iubesc animalele, le ador. Dar iubesc si pe semeni mei. Iubesc caini dar cand aceastia fac rau omului cui ii voi lua apararea? Cainelui pentru ca este animal si doar se apara sau omului pentru ca a fost atacat, intr-un moment lipsit de aparare. Daca voi spune ca sunt de partea omului ma vor numi omenos si poate cateva voci vor spune sunt rea cu animalele. Dar daca voi tine cu cainele ma vor numi canos si nu-mi va placea asta. .... Dilema este crunta.
Dar daca, pe alta parte, omul face rau unui caine lipsit de aparare, care nu incurca si nu face rau nimanui, cui voi tine eu parte?
Aaaajuuutoooor!!! Sa ma ajute cineva!
Hai sa stam stramb si sa judecam drept. :)
Daca ii separam, fiecare in habitatul lui oare vor mai fi conflicte??
Dumnezeu a spus ca ni s-a dat totul in stapanire; animalele, pasarile, pesti, toate ne sunt supuse. Cum gestionam noi asta? Vom inlocui pe aproapele nostru dandu-i loc de cinste in viata si casa noastra, animalului doar pentru el ne este credincios? Oare nu suntem egoisti si cautam sa ne facem prieteni in care noi sa promovam in toate si sa nu trebuiasca sa dam prea mult in schimb??
 Ne sar in intampinere cand ne intoarcem acasa, desi a fost lasat singur o perioada de timp si poate fara mancare sau apa, dar el este fericit ca ne vede. Daca ar fi o persoana umana, tot asa ne-ar primi? Este o gluma care circula pe aici: Daca vrei sa vezi care iti este adevaratul prieten, inchide in porbagajul masinii un caine si pe cel mai bun prieten si vezi care iti va zambi cand il vei deschide.

Sa nu uitam ca animalele fara stapan devin din nou fiare.
....................
Parerea mea de sfarsit este ca nu avem suficienta dragoste pentru aproapele nostru si suntem narcisisti.

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...