luni, 13 februarie 2012

*Apele cele mari nu pot sa stinga dragostea ,si riurile n-ar putea sa o inece... **Cintarea Cintarilor 8-7**.

Sa ne ducem cu gindul la crucea de la Golgota in timpul celor trei ore de intuneric . 
CEL sfint, CEL curat,
 CEL nevinovat, 
CEL neprihanit a fost impovarat cu pacatele noastre. 
"EL a fost facut pacat". Spune Scriptura ca DUMNEZEU a trebuit sa pedepseasca pacatul meu si pacatul tau si pacatul lumii intregi. EL a facut aceasta in FIUL SAU, care a exclamat prin gura psalmistului: Scapa-ma,DUMNEZEULE,caci imi ameninta apele viata; Psalmul 69. Un val cheama un alt val,la vuietul caderilor apelor TALE, toate talazurile si valurile TALE trec peste mine; Psalmul 42-7. Ce a fost pentru EL, care nu a cunoscut pacatul, cind a fost facut pacat! Imagineaza-ti ca intr-o zi vii acasa de nu stiu unde si cind te uiti in cutia postala gasesti un plic. Cind il deschizi si ei aminte la ce scrie vei descoperi ca esti dat in judecata pentru "CRIMA, OMOR". Ce-ai face ai sta nepasator? N-ai alerga imediat catre unul dintre cei mai buni advocati sa-ti cauti dreptate si sa-ti dovedesti nevinavatia? DOMNUL ISUS n-a facut asa ! EL spune scriptura ca :Atunci cind a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura de loc ,ca un miel pe care-L duci la macelarie si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n-a deschis gura .El a fost luat prin apasare si judecata; dar cine din cei de pe vremea LUI a crezut ca EL fusese sters de pe pamintul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului MEU?Groapa LUI a fost pusa intre cei rai,si mormintul LUI la un loc cu cel bogat, macar ca nu*savirsise nici o nelegiuire, si nu se gasise nici un viclesug in gura LUI...Isaia 53-7:9.
Am dat acest exemplu pentruca am vazut aici cazuri de vinovati oameni de toate virstele care s-au involvat in trafic de droguri. Si au fost prinsi in Bali sau Singapore sau Malaezia si alte tari din zona unde aceste fapte de vinovatie se condamna la moarte.vMulti Australieni au fost condamnati la moarte in aceste tari.vSi am vazut efortul pe care-l faceau ei si cei de afara cheltuind sume enorme ajungind la cele mai inalte curti de judecata pentru asi pastra viata. Dar repet, toti acestia sint vinovati. DOMNUL ISUS n-a fost vinovat, n-a cautat ajutor si aparatori ca sa-SI dovedeasca nevinovatia. Cind a fost dus inaintea lui Pilat si Ierod ,fiind cercetat de acestia, EL nu S-a aparat. Dar Pilat de trei ori l-a cercetat si Scriptura spune ca DOMNUL nu I-a mai dat nici un raspuns. Pilat a declarat in fata multimii de trei ori: *Eu nu gasesc nici o vina in EL*. De aceea s-a si spalat pe miini inaintea poporului in semn de nevinovatie. Dar totusi L-a condamnat la moarte. Fiind cercetat de trei ori de Pilat si Ierod acestia au hotarit ca intr-adevar n-are cusur si trebuie jertfit. EL (ISUS) a indeplinit marea lucrare de mintuire din dragoste pentru noi. Isaia spune ca: DOMNUL a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta...Dar, dupa ce isi va da viata ca jertfa pentru pacat, (al meu si al tau)  va vedea o saminta de urmasi, va trai multe zile si lucrarea DOMNULUI va propasi in miinile LUI.**Va vedea rodul muncii sufletului SAU si se va inviora** (Aceasta-I era bucuria LUI). Prin cunostinta LUI, ROBUL MEU cel neprihanit va pune pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui DUMNEZEU si va lua asupra LUI povara nelegiuirilor lor. Iata bucuria DOMNULUI ISUS!"O saminta de urmasi mintuiti". Si atunci nu trebuie sa-I aducem toata lauda, slava, marirea, gloria, inchinarea si multumirile noastre. Ba da! Ca impreuna cu EL vom mosteni"VIATA VESNICA si IMPARATIA". Pentru a ne aduce la DUMNEZEU, pentru a ne putea ierta multele noastre pacate,pentru a ne cistiga pacea cu DUMNEZEU,ca noi prin pacat ne-am despartit de EL si ne-am facut vrajmasii LUI,pentru a ne darui viata vesnica, EL a suferir si rabdat in locul nostru. Scriptura spune prin gura apostolului Petru ca S-a cobort pina in inima Iadului in care S-a dus sa propovaduiasca si duhurilor din inchisoare.El a rabdat in locul meu si in locul tau pina intr-atit incit la un momentdat a strigat cu voce tare**S-A SFIRSIT**. Cu alte cuvinte lucrarea de mintuire a pacatosilor si tot planul lui DUMNEZEU L-a dus la bun sfirsit. EL a baut paharul pina la fund. Sa ne plecam in DUH inaintea LUI si sa-I multumim necontenit ca suferintele noastre LE-a luat EL. 
DOAMNE da-ne o minte inteleapta.
AMIN
Mihai Ciritel

SCHIMBAREA VIZAVI DE ANOTIMPURI Omul inainte de a se intoarte la Dumnezeu Este ca un pom in iarna. Este uscat, neroditor si ai spune ca este...