duminică, 29 ianuarie 2012

M-am dus la locul meu de strajă şi stăteam pe turn ca să veghez şi să văd ce are să-mi spună Domnul şi ce-mi va răspunde la plângerea mea. Habacuc 2

1 M-am dus la locul meu de straja, si stam pe turn ca sa veghez si sa vad ce are sa-mi spuna Domnul, si ce-mi va raspunde la plingerea mea.
2 Domnul mi-a raspuns, si a zis: Scrie proorocia, si sapa-o pe table, ca sa se poata citi usor!
3 Caci este o proorocie, a carei vreme este hotarita, se apropie de implinire, si nu va minti; daca zaboveste, asteapta-o, caci va veni si se va implini negresit.
4 Iata, i s-a ingimfat sufletul, nu este fara prihana in el; dar cel neprihanit va trai prin credinta lui.
5 Ca si cel beat si semet, cel mindru nu sta linistit; ci isi largeste gura ca locuinta mortilor, este nesatios ca moartea asa ca pe toate neamurile vrea sa le stringa la el, si toate popoarele le trage la el.
6 Nu va fi el de batjocura tuturor acestora, de ris si de pomina? Se va zice: Vai de cel ce aduna ce nu este al lui! Pina cind se va impovara cu datorii?
7 Nu se vor ridica deodata ceice te-au imprumutat? Nu se vor trezi asupritorii tai, si vei ajunge prada lor?
8 Fiindca ai jafuit multe neamuri, toata ramasita popoarelor te va jafui, din pricina varsarii singelui oamenilor, din pricina silniciilor facute in tara si impotriva cetatii tuturor locuitorilor ei.”
9 Vai de cel ce stringe cistiguri nelegiuite pentru casa lui, ca sa-si aseze apoi cuibul intr-un loc inalt, si sa scape din mina nenorocirii!
10 Rusinea casei tale ti-ai croit, nimicind o multime de popoare, si impotriva ta insuti ai pacatuit.
11 Caci piatra din mijlocul zidului striga, si lemnul care leaga grinda ii raspunde.
12 Vai de cel ce zideste o cetate cu singe, care intemeiaza o cetate cu nelegiuire!
13 Iata, cind Domnul ostirilor a hotarit lucrul acesta, popoarele se ostenesc pentru foc, si neamurile se trudesc degeaba.
14 Caci pamintul va fi plin de cunostinta salvei Domnului, ca fundul marii de apele cari-l acopar.
15 Vai de cel ce da aproapelui sau sa bea, vai de tine care ii torni bautura spumoasa si-l ametesti, ca sa-i vezi goliciunea!
16 Te vei satura de rusine in loc de slava; bea si tu, si desveleste-te! Iti va veni si tie rindul sa iei paharul din dreapta Domnului, si va veni rusinea peste slava ta.
17 Caci silniciile facute impotriva Libanului vor cadea asupra ta, si pustiirile fiarelor te vor ingrozi, pentru varsarea singelui oamenilor, si silniciile facute in tara, impotriva cetatii si imporiva tuturor locuitorilor ei.
18 La ce ar putea folosi un chip cioplit, pe care-l ciopleste lucratorul? La ce ar putea folosi un chip turnat, care invata pe oameni minciuni, pentru ca lucratorul care l-a facut sa-si puna increderea in el, pe cind el faureste numai niste idoli muti ?
19 Vai de celce zice lemnului: Scoala-te”, si unei pietre mute: Trezeste-te”! Poate ea sa dea invatatura? Iata ca este impodobita cu aur si argint, dar in ea nu este un duh care s-o insufleteasca.
20 Domnul insa este in Templul Lui cel sfint. Tot pamintul sa taca inaintea Lui!

Lucrarea Duhului Sfant in Biserica

Mihai Ciritel
Binecuvinteaza,suflete pe DOMNUL si tot ce este in mine sa binecuvinteze NUMELE LUI cel sfint!... Psalmul 103-1... 
Aici descoperim ceva, o parte din David care cerea sufletului sa binecuvinteze pe Domnul. Dar ce este sufletul? Daca vreti asa sufletul este ceea ce scrie in Genesa 2-7: Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarina pamintulu, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu.
Iata deci partea aceasta,  tarina, suflarea de viata sau firea nu vrea sa se supuna lui Dumnezeu. Scriptura spune ca nici nu poate. Dar cealalta parte cerea lucrul acesta: Lauda suflete pe Domnul si tot ce este in mine sa laude numele Lui! Care-i cealalta parte? In 1Tesaloniceni avem un raspuns clar la 5-23: Dumnezeul pacii sa va sfinteasca EL insusi pe deplin; si duhul vostru si sufletul vostru si trupul vostru. De aceea a spus Domnul Isus in Ioan capitolul 14-16,17: 
 Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac;   şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi. 
Deci iata partea din David care-i cerea celeilalte parti din el sa laude pe Domnul.
Si aceasta parte era tocmai Duhul Sfant pentru care altadata David s-a rugat: nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfant. Acuma daca noi sintem copiii lui Dumnezeu trebuie toti sa avem Duhul Sfant. Intrebare: De ce? Proorocul Zaharia spune in capitolul 4-6B: Lucrul acesta nu se va face nici prin putere(adica forta umana)nici prin tarie,"ci prin Duhul Meu"---zice DOMNUL ostirilor. Deci Duhul Sfant este daruit credinciosilor in vederea lucrarii de slujire si daca vreti asa, fiecare care crede ca are Duhul Sfant trebuie sa fie spre folosul altora. Asata inseamna slujire prin Duhul.Toate actiunile tale nu mai vin din duhul tau sau asa cum aminteam la inceput din duhul lumii, ca fiecare are un duh sau in unele cazuri chiar mai multe.
Si atunci toate actiunile noastre trebuie sa fie facute prin Duhul Sfant, asa cum zice in 1 Corinteni la capitolul 2 incepind cu versetul 6 inainte. De aceea Biserica lui DUMNEZEU trebuie sa fie calauzita de Duhul Sfant. Apostolul Petru spune in epistola sa in capitolul 1-11,12: 
 Ei cercetau să vadă ce vreme şi ce împrejurări avea în vedere Duhul lui Hristos, care era în ei, când vestea mai dinainte patimile lui Hristos şi slava de care aveau să fie urmate. Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei înşişi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia prin Duhul Sfânt trimis din cer şi în care chiar îngerii doresc să privească.  De aici remarcati un lucru, Biserica fara Duhul Sfant este intr-un cuvint orice, dar numai Biserica nu este. Toate actiunile ei trebuiesc luate prin Duhul  Sfant. Daca proorocul Ahia care nu mai vedea n-ar fi avut Duhul Ssfant  n-avea de unde sa o cunoasca pe nevasta lui Eroboam, care s-a dus la el deghizata. Dar Duhul Sfant i-a descoperit-o. Exista si oameni care intradevar gindesc, poate altfel,  crezind ca lucrarea din Biserica se poate face si fara Duhul Sfant. Da, se poate face pacate fara Dhul Sfant dar nu lucrarea lui Dumnezeu. Si despre o astfel de lucrare a vorbit apostolul Pavel in Filipeni la capitolul 1 de la versetul 15-18.Unde nu-i Duhul Sfant este haos, anarhie, nesupunere si tot felul de rele si multe le vedem chiar aici pe facebook cind unii intelepti fac uz de o multime de cuvinte urite si spun ca ei propovaduiesc Scriptura, o fac e drept dar prin fire, sau prin duhul lor.
Dar si rasplata ii asteapta. Pavel spunea in 1 Corinteni 3-1:3:  Cât despre mine, fraţilor, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovniceşti, ci a trebuit să vă vorbesc ca unor oameni lumeşti, ca unor prunci în Hristos.   V-am hrănit cu lapte, nu cu bucate tari, căci nu le puteaţi suferi; şi nici acum chiar nu le puteţi suferi,   pentru că tot lumeşti sunteţi. În adevăr, când între voi sunt zavistii, certuri şi dezbinări, nu sunteţi voi lumeşti şi nu trăiţi voi în felul celorlalţi oameni? 

Si apoi prin Duhul avem fagaduinta invierii. Romani 8-9:11: 
Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, (interesant,nu-i asa,traiesti pe pamint dar nu mai esti pamintesc,ci duhovnicesc) dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. (Daca n-are cineva DUHUL lui CHRISTOS,nu este al lui.Şi dacă Hristos este în voi, trupul vostru, da, este supus morţii, din pricina păcatului; dar duhul vostru este viu, din pricina neprihănirii. Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi. . Am facut aceasta acum la sfirsit de an pentruca am vazut ca unii frati au deschis acest subiect,sa vorbim cite ceva despre lucrarile Duhului Sfant.
Si despre cei ce spun ca au Duhul Sfant sa se puna in fata Cuvantului lui Dumnezeu si atunci pot vedea lucrul acesta. Dar parca nici atunci nu este atit de important ci important este: intreaba-te:"Duhul Sfant te are pe tine"?
Daca nu, nu esti a lui Cristos. Si daca ai Duhul Sfant vei da roada. 

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...