sâmbătă, 24 decembrie 2011

CREDINTA


Credinta-i o privighetoare-n noapte
Ce canta salutand o maine zi,

Pe cand sunt inca zorile departe,
Cheamand ce nu e ca si cum ar fi.



Credinta-i catre nevazut fereastra
Cand simturile nu mai au dovezi.
De te apropii sa privesti in glastra,
Tot nevazutul ce-a-i crezut il vezi.


Credinta-i cheia ce-a deschis pridvorul
Si taina-Imparatiei pentru prunci.
Ea poate descuia si-acum zavorul
De ai pastrat-o cum s-a dat atunci.


Credinta-i un miracol si puterea
Ce izvoreste doar din Dumnezeu.
Nimic nu-i fara El, precum vederea,
Nimic nu e, fara de ochiul meu.


Credinta are palmele batute
Ea muta muntii cate-o data.
Vin ingerii din cer s-o ajute
Cand pune mana pe lopata.


Florian Guler

As vrea!

As vrea sa-mi fac un cantec, din orisice durere,
Si lacrimile toate sa-mi fac margaritar.
As vrea sa ma inalt din orisice cadere
Si-n orice ratacire as vrea sa aflu Har.
As vrea sa port in mine nadejdea altor maluri,
Atunci cand sunt in larg si se framanta marea.
As vrea sa Te-ntalnesc, venind atunci pe valuri,
Chemandu-ma pe nume… sa-mi dai imbratisarea.
As vrea sa-mi fie ochii privind mereu la Tine,
Si harul bucuriei sa-mi lumineze fata.
As vrea sa fiu veghind, cand ai sa vii la mine,
Si-n noptea vietii mele, sa cante dimineata. 
Florian Guler


Raspuns la rugaciune

Eu sunt Domnul,Dumnezeul tau! Ma voi ingriji de toate de toate problemele tale. Increde-te in Mine si vei avea pace si reusita deplina!
  Daca se intampla sa-ti trimita cel rau o situatie in care nu te poti descurca, nu fi ispitit s-o rezolvi singur tu insuti. Schimba-i adresa si trimite-o, la randul tau, in cutia Mea de scrisori! Asteapta cu rabdare raspunsul, care va veni exact atunci cand vei avea nevoie.
  Oadata ce Mi-ai incredintat problema Mie, nu te mai gandi la ea si nu fi ispitit s-o iei inapoi. Gandindu-te sau impovarandu-te cu ea, nu-ti va aduce nicio rezolvare.
  Daca este o situatie pe care crezi ca esti s-o rezolvi, te tog, consulta-Ma in rugaciune, ca sa fii sigur ca ai gasit rezolvarea ideala.
  Pentru ca Eu nu dorm, nici nu atipesc, nu este nevoie ca tu sa nu dormi noaptea. Odihneste-te copilul Meu! Daca ai nevoie sa Ma contactezi , Eu ma aflu doar la o distanta de rugaciune.
  Predandu-Mi Mie problemele tale si umbland pe caile Mele, toate lucrurile iti vor merge bine si vei fi fericit. Caci Eu am ganduri de pace cu privire la tine,ca sa iti dau un viitor si o nadejde.Te iubesc cu o iubire vesnica,de aceea iti pastrez bunatatea Mea!

La infatisare a fost gasit ca un om,S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte si inca moarte de cruce.

"Sa aveti in voi gandul acesta, care era si in Hristos Isus: El,macar ca avea chipul lui Dumnezeu,totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor. La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte si inca moarte de cruce. De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai pe sus de orice nume ; pentru ca, in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi, al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant si orice limba sa marturiseasca spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul"(Filipeni 2:5-11).
*
Ce gand era in Domnul Isus ? Era gandul ca rostul venirii Sale pe pamant era jertfa pentru mantuirea oamenilor, ca timpul pe care-l traia pe pamant era sa-i invete pe oameni Evanghelia pacii si a dragostei Sale, ca pe pamant nu este alta cale pentru adevar, decat crucea. Era gandul ca, intreaga Sa fiinta sa fie supusa si ascultatoare in totul de voia Tatalui Ceresc. Era gandul ca toti copiii lui Dumnezeu trebuie sa ajunga la fericita stare de a fi UNA, ca dragostea si smerenia sunt caile pe care se poate ajunge la unitate. Era gandul ca El n-a venit pe pamant ca sa fie slujit, ci ca sa slujeasca. Gandul Domnului Isus trebuie sa umple intreaga fiinta a celor care au devenit ucenicii Sai prin credinta, pentru ca numai asa pot face cu adevarat lucrarea lui Dumnezeu. Gandul Domnului Isus era UNIREA. Unde se observa dezbinare si duh de partida, nu este gandul lui Hristos acolo, chiar daca se vorbeste din Scriptura, sau se practica anumite lucruri religioase. Sa avem gandul acesta, care era si in Domnul Isus: Ascultator fara pauza, pana la moarte. Domnul Isus, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe Sine Insusi si a luat un chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor. Da, de buna voie a ales sa se faca asemenea oamenilor. Asa L-a prezentat si Pilat: "Iata Omul." Mare lucru sa fii om ! Cuvantul lui Dumnezeu ne indeamna: "Fiti oameni"(1 Cor.16:13),dar oameni in Hristos. (Ef.4:13). Caci cine este om cu adevarat ajunge sa fie asemenea lui Dumnezeu, avand chipul Lui. Domnul Isus a imbracat acest trup de umilinta, pentru ca sa ne rascumpere pe noi care pierdusem si chipul lui Dumnezeu si chipul de om. Pacatul strica tot ce-i bun si frumos in om. Domnul Isus S-a coborat ca sa ne ridice pe noi, S-a lasat batjocorit si necinstit ca sa ne dea noua cinste, S-a dat pe Sine mortii ca sa primim noi viata. Pilda noastra desavarsita, in toate privintele, este Domnul Isus. Domnul Isus a venit sa mantuiasca pe oameni, dar nu prin puterea Sa dumnezeeasca. Atunci cand a fost ispitit de diavolul n-a folosit puterea Lui, ci ascultarea de Cuvant. El S-a smerit si S-a facut ascultator. Fericita este poarta smereniei si cei ce intra pe ea afla cu adevarat pasunea cea vesnica a slavei si a luminii dumnezeiesti. "Cata smerenie ai,atat ai din Dumnezeu" - spunea un om al lui Dumnezeu. Dragul meu, care citesti aceste randuri, ai poposit vreun moment in fata crucii ca sa vezi cata dragoste a revarsat Dumnezeu acolo pentru tine, pentru mine si pentru toti ? Nu cumva sa stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare. Sa ne cercetam sincer si cu seriozitate in fata chemarii ceresti, in fata Golgotei Domnului nostru Isus Hristos - Amin.

....sa mincam si sa bem ,caci miine vom muri. 1 Corinteni 15-32.



CLOVNUL
Un cunoscut predicator povestea in una din cartile sale despre un pacient care suferea psuhuc din cauza unei mari depresii. De multe ori avusese tentativa de a se sinucide chiar. Acesta s-a dus la un medic psihiatru, dar nu l-a ajutat cu nimic. Cind se scula dimineata nedormit si cu un adevarat cosmar in minte si in gind si starea lui se inrautatea pe zi ce trece. Era atit de deprimat incit nu mai stia ce sa faca. Intr-o zi inainte de a parasi cabinetul doctorului de psihiatrie,acesta i-a povestit despre o reprezentatie la teatrul din oras. Acolo, spunea doctorul, putea fi vazut un clovn care seara de seara ii facea pe oameni sa rida. Medicul i-a recomandat barbatului sa mearga la acea reprezentatie, pentruca l-ar face sa rida citeva ore, inima sa-i fie mai vesela, uitind de toate grijurile vietii si cu timpul stresul sa dispara. "Mergeti si priviti-l pe acel clovn! l-a indemnat inca o data medicul, dar pacientul a replicat: "Eu sint acel clovn". Ce groaznic este sa prezinti concetatenilor o fata vesela si totusi sa nu fie asa. In realitate sa fii apasat de ginduri pe care nici chiar inima ta sa nu le cunoasca si stapini. Sa ai neliniste sufleteasca si sa traiesti cosmarul ca nu stii unde te va duce gindul urmator. De cite ori n-am fost si noi  ascunsi sub aceasta masca? Scriptura ne descrie despre un om a lui DUMNEZEU care intr-o vreme a cazut in asa o stare:


NEMIA 2
1). In luna Nisan, anul al doisprezecelea al imparatului Artaxerexe, pe cind vinul era inaintea lui, am luat vinul si l-am dat imparatului.
"Niciodata nu fusesem trist inaintea lui".
2).Imparatul mi-a zis: Pentru ce ai fata trista? Totusi nu esti bolnav; nu poate fi decit o intristare a inimii. Atunci m-a apucat o mare frica.
De aceasta data arata scriptura cit este de adevarata. In Proverbe 14-10 spune: Inima isi cunoaste necazurile si nici un strain nu se poate amesteca in bucuria ei. Iata cit de usor imparatul Artaxerexe l-a cunoscut pe dregatorul Nemia ca inima lui nu mai este vesela ca altadata.Tot asa si noi de multe ori ne aratam bucuria, in schimb inima noastra plinge.

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...