sâmbătă, 10 decembrie 2011

Birds of Paradise - Peter Sue & Marc (Pasarile paradisului)

http://youtu.be/n-Onwg9WCdI

Sheckina: Cum pot lua decizia corectă?

Sheckina: Cum pot lua decizia corectă?

Stiati ca ....

In anul 1800, la 59 de generatii dupa Cristos, crestini detineau o pondere de 23,1% din intreaga populatie a lumii (85.5% din acestia fiind albi), 27,2% erau evanghelizati, iar Biblia era tradusa in 67 de limbi.

Astazi, dupa doar 200 de ani  crestini ( nominali) in lume sunt  2.264.492.000

-Catolici: 1,2 miliarde 

- Protestanti/Neoprotestanti : 670 milioane-dintre care :

-Baptisti: 105 milioane

-Penticostali :130 milioane

-Luterani :87 milioane

-Reformati: 85 milioane

-Presbiterieni:40 milioane

-Metodisti: 82 milioane

-Evanghelici  africani :40 mil.

-Amish ,menoniti,anabaptisti,

-si nondenominationali 44 mil.Etc.

_--Ortodocsi Rasariteni :228 milioane

-Ortodocsi orientali :82 milioane

__-Anglicani : 82 milioane

Aceasta este ziua,pe care a facut-o DOMNUL:sa ne bucuram si sa ne veselim in ea!...Psalmul 118-24.

Multi s-au apucat sa scrie cite ceva despre ziua de odihna sau ziua de"SABAT"asa dupa cum ea este cunoscuta in sfintele scripturi. Si eu cu ajutorul CUVINTULUI lui DUMNEZEU si cu calauzirea DUHULUI SFINT vreau sa scriu si eu cite ceva daca imi este ingaduit. Si pentru cei cunoscatori si pentru cei necunoscatori poate ca cuvintele pe care le voi aduce va aduce lumina in viata si sufletul cuiva.
In ziua a saptea DUMNEZEU SI-a sfirsit lucrarea, pe care o facuse; si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea LUI pe care o facuse. DUMNEZEU a binecuvintat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea LUI, pe care o zidise si o facuse ..... Genesa 2-2,3. Mai inainte de toate DUMNEZEU a facut de-a lungul istoriei mai multe legaminte,cu anumiti oameni,cu anumite popoare, cu lumea intreaga si chiar cu animalele de pe pamint. Aceasta vom vedea la momentul potrivit.
Primul legamint DUMNEZEU L-a facut cu Noe, cu familia lui si cu toate vetuitoarele de pe pamint.
Iata EU fac un legamint cu voi si cu saminta voastra, care va veni dupa voi; cu toate vietuitoarele, care sint cu voi, atit pasarile cit si vitele si toate fiarele de pe pamint care sint cu voi; si toate acele care au iesit din corabie si cu orice alte dobitoace de pe pamint. Fac un legamint cu voi ca nici o faptura nu va mai fi nimicita de apele potopului si nu va mai veni potop ca sa pustiasca pamintul. Si DUMNEZEU a zis: Iata semnul legamintului pe care-L fac intre MINE si voi, pentru toate neamurile de oameni in veci: "CURCUBEUL MEU" pe care L-am asezat in nor, el va sluji ca "SEMN" al legamintului dintre MINE si pamint .... Genesa 9-9:13. Frumos legamint facut de DUMNEZEU cu toata vietatea de pe pamint, nu-i asa?
DUMNEZEU a zis lui Avram: Sa pazesti legamintul MEU, tu si saminta ta dupa tine, din neam in neam. Acesta este legamintul MEU pe care sa-l paziti intre MINE si voi si saminta ta dupa tine: tot ce este de parte barbateasca intre voi sa fie taiat imprejur. Sa va taiati imprejur in carnea preputului vostru: si acesta sa fie "SEMNUL LEGAMINTULUI" dintre MINE si voi. La virsta de opt zile, orice copil de parte barbateasca dintre voi sa fie taiat imprejur, din neam in neam. Genesa 17-9-12.
Acesta este legamintul "AVRAMAIC". Facut intre DUMNEZEU si Avram.
Sa lucrezi sase zile dar a saptea este"SABATUL"ziua de odihna, inchinata DOMNULUI. Copii lui Israel sa pazeasca "SABATUL" praznuindu-l, ca un legamint necurmat. Acesta va fi intre MINE si copii lui Israel un semn vesnic; caci in sase zile a facut DOMNUL cerurile si pamintul iar in a saptea zi S-a"ODIHNIT SI RASUFLAT". Exodul 31-15-17.
Acesta a fost al treilea legamint facut intre DUMNEZEU si Israel. Denumit in scripturi legamintul"MOZAIC".Despre al patralea legamint a proorocit Ieremia in capitolul 31 de la versetul 31 pina la versetul 34. Legamintul acesta era de fapt legamintul cel mai nou, cel mai important, pentru ca era incheiat cu intreaga lume si el este denumit in scripturi "LEGAMINTUL MESIANIC". Cind DUMNEZEU i-a cerut lui Avram sa-l jertfeasca pe Isac s-a intimplat ceva: Atunci Isac, vorbind cu tatal sau Avram, a zis: Tata! Ce este fiule? i-a raspuns el. Isac a zis din nou: Iata focul si lemnele dar unde este mielul pentru arderea de tot? Fiule, a raspuns Avram, DUMNEZEU insusi va purta grija de mielul pentru arderea de tot. Genesa 22-7-8. Stim cu totii ca DUMNEZEU a purtat de grija lui Avram si in locul lui Isac DUMNEZEU i-a dat un berbece pe care l-a adus ca jertfa. Versetul 13 din Genesa 22. Dar acestea au fost cuvinte foarte profetice pentru ca DUMNEZEU LE-a implinit si pentru noi dupa citeva mii de ani purtind grija de intreaga rasa umana. Ioan Botezatorul cind a vazut pe DOMNUL ISUS ca vine sa fie botezat de el in apa a strigat cu glas tare sa auda toti:
"IATA MIELUL LUI DUMNEZEU,CARE RIDICA PACATUL LUMII"! Acesta este intarit de DOMNUL ISUS cind ZICE: Pe cind mincau, ISUS a luat o piine si dupace a binecuvintat, a frint-o si LE-a dat zicind: "LUATI,MINCATI,ACESTA ESTE TRUPUL MEU". Apoi a luat un pahar si dupa ce a multumit lui DUMNEZEU, LI L-a dat si au baut toti din el. Si LE-a zis: Acesta este singele MEU, "SINGELE LEGAMINTULUI CELUI NOU" care se varsa pentru multi.
Marcu 14-22-24. Acesta este"LEGAMINTUL MESIANIC" care a avut ca semn "SINGELE"DOMNULUI ISUS. Pentru ca in Levitic 17-11 spune: Caci viata trupului este in singe. Vi L-am dat ca sa-l puneti pe altar, ca sa slujeasca de ispasire pentru sufletele voastre, caci prin viata din el face singele ispasire. Dupa toate aceste legaminte care la timpul lor au fost intarite cu cite un"SEMN"ne revine noua obligatia ca fiecare dintre noi sa ne cercetam si sa vedem in care dintre aceste patru legaminte ne gasim noi asezati... VOI CONTINUA.....

SCHIMBAREA VIZAVI DE ANOTIMPURI Omul inainte de a se intoarte la Dumnezeu Este ca un pom in iarna. Este uscat, neroditor si ai spune ca este...