marți, 8 noiembrie 2011

IADUL

Dar nu fi nici peste masura de rau si nu fi fara minte: pentru ce vrei sa mori inainte de vreme? Eclesiastrul 7-17.
V-ati pus vreodata intrebarea: Cum este iadul sau cum este acolo? Noi nu cunoastem multe despre "IAD" precum nu cunoastem multe despre  "RA". Dar ACELA care a pregatit iadul pentru diavol si slujitorii lui, a pregatit si raiul de la intemerea lumii pentru copii lui DUMNEZEU. ISUS este ACELA care a vorbit cel mai mult despre iad si rai. Pentruca EL cunostea foarte bine ce inseamna fericire cu DUMNEZEU o vesnicie, sau chinuri, plins si scrisnirea dintilor acolo unde nu exista DUMNEZEU. Sfintii apostoli si prooroci au vorbit si ei despre lucrurile acestea dar intr-o masura mai limitata.In raport de descoperirile pe care le-au primit de la DUMNEZEU. Nu putem contesta aceste lucruri deoarece de-alungul vremurilor DUMNEZEU a descoperit aceste lucruri si unor oameni de rind care au trecut prin asa zisa moarte clinica si au ajuns sa vada locul acesta ingrozitor de chin si acesti oameni s-au trezit din nebunia lor, s-au pocait, dupa care au marturisit cu lux de amanunte despre acel loc de chin. Interesant este ca unii iau in deridere acest lucru. Nu de mult am vazut un video clip pe youtube cu o familie care in urma unui accident de masina foarte puternic femeia a trecut prin aceasta stare de coma. Adica moarte clinica cum o denumim noi. Si DUMNEZEU i-a aratat iadul cu toate suferintele de acolo. Spunea aceasta femeie ca a facut multe marturii in mai multe rinduri in fata multor oameni de toate virstele. La un momentdat a pus si intrebarea: Daca esta cineva care ar dori sa ajunga in iad?  Ea a adaugat: si nu putini au fost aceia care au spus ca vor sa ajunga acolo. Aceasta nu poate s-o faca decit oamenii care n-au nici o cunostinta despre DUMNEZEU si planul LUI. Si nu cunosc hororile iadului. "Vreau sa-mi aprind pipa cu focul din iad" spusese un functionar de la caile ferate, surorii lui care il rugase de multe ori sa mearga cu ea la biserica. Dar acesta, in bataie de joc, a respins oferta cu regularitate de fiecare data ducindu-se la circiuma. -Vasile nu batjocori, il ruga sora, gindul ca vei ajunge in iad sa-ti aprinzi pipa este ridicol, prea de tot, pentru mine este ceva ingrozitor. Despre acel loc, DOMNUL ISUS a spus: Acolo va fi plinsul si scrisnirea dintilor. -Ah,prostii,replica fratele si pleaca. Ochii surorii se umplura de lacrimi,pentru ca vedea impietrirea inimii fratelui ei care se cufunda tot mai mult in necredinta, orbit de diavolul si de pacat care pusese stapinire pe el. Pleaca trista la adunare in timp ce fratele ei isi indreapta pasii spre restaurantul garii. Dupa o jumatate de ora, sora a fost chemata din adunare si i s-a adus vestea zguduitoare ca fratele ei zace ranit de moarte in cabina cantonierului; a fost prins intre doua vagoane si zdrobit total. Ea a fugit cit putu de repede si il gasi intr-o stare jalnica. Dupa citeva minute isi dadu sufletul in tipete groaznice. Astfel a plecat in vesnicie neimpacat cu DUMNEZEU.
poate ca tu nu esti un batjocoritor ca Vasile din intimplarea de mai sus si nici un betiv sau ceva de felul acesta crezindu-te ca esti un om moral. Dar nu uita un lucru, daca nu esti impacat cu DUMNEZEU in fiecare clipa esti in pericol. Si in al doilea rind nu cunosti nici tu ziua mortii. Ce faci daca peste o secunda iti vine sfirsitul? Nu stii in ce imprejurari. Acum vreo 15 ani in urma a ajuns in Australia un om din partea Sucevei, mai exact din Dornesti, nu era credincios si mi-a povestit cum ca in timpul cutremurului din 1977 care a zguduit Rominia era la locuinta lui din Suceava, de la etajul 4. S-a asezat intre usorii uneia dintre usile apartamentului, sprijinindu-se de usorii usii asteptind moartea. Dar n-a murit. DUMNEZEU s-a indurat de el si intr-o fractiune de secunda si-a vazut tot filmul vietrii lui. DUMNEZEU i-a aratat ceva dar tot nu s-a pocait. Ne-am despartit si s-a reintors inapoi in tara, nu stiu ce s-a mai intimplat cu el. DUMNEZEU a avut si cu tine multa rabdare si de multe ori. De ce vrei sa pui la proba rabdarea lui DUMNEZEU? Ori dispretuiesti tu bogatiile bunatatii ingaduintei si indelungei LUI rabdari?Nu vezi tu ca bunatatea lui DUMNEZEU te indeamna la pocainta? Romani 2-4. DUMNEZEU vrea sa te mintuiasca, intoarce-te la EL chiar acum. De ce vrei sa suferi o vesnicie?    DUMNEZEU sa-ti ajute ca aceste putine cuvinte sa-ti fie de folos. Amin.                                                 Mihai Ciritel

Marturia lui Michel Bonnet, crescător de animale din Drame

„Eram ceea ce se numeşte nebun, însă nebun este un cuvânt mare. Simţeam că în mine sunt două fiinţe: una cu reacţii normale, specifice unui om sănătos; în alte momente, mi se părea că trăieşte un stăpân în mine care îmi conducea viaţa. Credeam că sunt tot timpul persecutat de alţii (paranoia). Eram animat de grandomanie, un fel de fantezie, de fabulaţie. Mă copleşeau temeri şi angoase, îmi venea mereu gândul sinuciderii. În aceste manifestări de autodistrugere, mă mutilam. De exemplu, îmi crestam unele mădulare ale corpului cu un pumnal, sau îmi ardeam pielea pe anumite porţiuni. Nu resimţeam nici o durere, căci era un duh în mine care făcea lucrurile acestea. În plus, mă exteriorizam prin violenţă, printr-o violenţă nemaiîntâlnită. Dispuneam de o forţă uriaşă, înzecită, complet anormală pentru un om. Eram ispitit să-mi ucid aproapele. Eram gata la un moment dat să fac lucrul acesta. Devenisem sclavul unui asemenea gând. O putere supranaturală acţiona în fiinţa mea, mă captivase şi-mi anula întreaga personalitate. Totuşi, eu mă întâlnisem cu Isus, Îl acceptasem şi eram convins că El mă putea elibera. Obosit de luptele acestea, m-am internat de bunăvoie. Apoi, într-un moment de luciditate, am strigat după Isus. Soţia mea, creştină şi ea, a început să se roage pentru mine. Printr-un concurs de împrejurări a trebuit să mă reîntorc acasă. Am primit vizita unui credincios. În timpul discuţiei, el m-a întrebat dacă nu practicasem vreodată ocultismul. Am recunoscut că făcusem lucrul acesta fără să fi cerut vreodată iertare lui Dumnezeu pentru asta. Atunci, împreună cu soţia, ne-am mărturisit acest păcat în prezenţa acelui frate. Ne-am adresat Domnului cu următoarele cuvinte: “Doamne, Tu ştii toate păcatele pe care le-am săvârşit noi: radiostezie, ghicit, ocultism... Venim înaintea Ta şi Te rugăm să ne ierţi, căci acum ştim bine că toate aceste lucruri sunt foarte grave şi Tu le condamni în Cuvântul Tău.” Am dat foc la toate cărţile de magie pe care le aveam. În clipa aceea, am fost total izbăvit. Trebuie să mai adaug că crizele mele de nebunie s-au declanşat din momentul când am început să practic ocultismul."
Asemenea bolnavi nu primesc un diagnostic clar de la medicii care se ocupă de dânşii, pentru că, în realitate, nu este vorba de o boală propriu-zisa, ci de o înlănţuire cauzată de păcatul vrăjitoriei. Remediul rămâne mărturisirea păcatului ocultismului şi alungarea duhului cu care am pactizat. Mulţi creştini au încetat aceste practici odată cu întoarcerea lor la Dumnezeu. Însă puţini şi-au cerut iertare pentru a le fi comis. Iată de ce unii credincioşi nu înaintează în viaţa duhovnicească, în credinţă şi în priceperea lucrurilor spirituale. Este un subiect care incomodează pe mulţi oameni. Şi totuşi numeroase localităţi ar fi cuprinse de flăcările trezirilor spirituale, dacă lanţurile acestor păcate nemărturisite ar fi sfărâmate! Duhul Sfânt onorează întotdeauna cu prezenţa Sa pe cei ce-şi mărturisesc păcatele. Am văzut creştini convertiţi de ani îndelungaţi plângând pentru acest păcat nemărturisit şi luând viaţa de la început, pe baze noi şi într-o nouă dimensiune.
Dacă există o înţelegere între noi şi puterile întunericului, ea trebuie ruptă în cel mai scurt timp posibil. Cum se produce ruptura? Prin mărturisire. De exemplu: dacă o femeie este măritată, dar trăieşte separată de soţul ei, fără însă a fi divorţată, ea îi mai poartă numele lui, măcar că, în fapt, el nu mai este soţul ei şi cei doi nu mai comunică în nici un fel. Dacă el dă faliment, bunurile materiale aflate în posesiunea soţiei îi sunt luate deoarece ea îi mai poartă numele, cu toate consecinţele pe care le implică aceasta. Printr-un asemenea exemplu, vă puteţi da seama că a înceta practicarea ocultismului nu este de ajuns. Nu încape nici o îndoială că Satan a avut nişte drepturi asupra dvs. şi el le va păstra atâta timp cât nu le veţi mărturisi şi altora.
„Adevărat vă spun că orice veţi lega pe pământ va fi legat în cer, şi orice veţi dezlega pe pământ va fi dezlegat în cer" (Matei 18:18). Dezlegarea se produce prin mărturisire şi pocăinţă.
Rugăciunile, oricâte şi oricum ar fi ele, nu pot face nimic într-un asemenea caz, dacă nu intervine mărturisirea urmată de renunţare.

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...