duminică, 6 noiembrie 2011

BĂUTURA


„...Nici beţivii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu" (1 Corinteni 6:10). Poate că-mi veţi zice: „Bine, dar cei pe care noi îi frecventăm nu sunt beţivi, ci alcoolici!" Unii creştini beau doi litri de vin pe zi, sau poate şi mai mult; alţii consumă aperitive şi digestive zilnice şi nu sunt, în aparenţă, nişte retrograzi, ci ei sunt taxaţi drept nişte oameni care nu au realizat că trupul lor trebuie să fie templul Duhului Sfânt. Băutura devine pentru unii o obişnuinţă, o patimă: cu cât se bea mai mult, cu atât mai intensă este setea, cu atât mai puternică este pofta. Numeroase tulburări de natură psihică provin de la băutură. Nu este interzis să bei puţin vin, dar orice obişnuinţă - deprinderea, sau a bea din necesitate - este curată sclavie. Unii nu se aşează la masă dacă le lipseşte vinul. Cu asta nu pot fi de acord! Eu ştiu sigur că cei ce beau pentru că nu pot altfel, sunt robi, şi cine este robul băuturii nu poate fi robul lui Cristos. Bărbatul care bea este sclav, şi familia lui odată cu el.
Câte femei nu luptă în zadar împotriva unui bărbat care cheltuieşte banii de pâine şi lapte la cafenea!
O tânără creştină s-a căsătorit cu un bărbat care a continuat să bea şi după convertire, aşa încât la un moment dat a devenit o problemă cumpărarea unei perechi de ciorapi de iarnă. Deşi eram tânără pe atunci, eu am remarcat la această persoană o privire rătăcită şi am încercat să aflu cauza disperării sale, pentru a-i acorda o mână de ajutor. Totul a fost zadarnic. Îi lipseau cele necesare traiului zilnic şi femeia nu mai avea nici un gust pentru viaţă. Într-o zi bărbatul ei a fost atins de o boală grea. Trecând prin această încercare, el a înţeles că Dumnezeu îi mai dăduse o şansă, un prilej să se pocăiască. Soţul meu s-a rugat la căpătâiul acestui om retrograd care a fost vindecat câteva zile după aceea. În scurt timp, viaţa lui s-a schimbat. De asemenea şi viaţa soţiei sale. Căminul lor a devenit un port al păcii şi al abundenţei. Soţia sa mi-a mărturisit mai târziu că băutura fusese cauza multor probleme.
Prietene care citeşti aceste rânduri, dacă ai o fiinţă dragă legată de vin, sau dacă tu însuţi eşti dedat paharului, adu-ţi aminte că nici un beţiv nu va moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi, dacă vrei să fii eliberat, porunceşte acestui duh care te împinge să bei să plece în infern.
Cristos a spus: „În Numele Mea vor scoate draci” (Marcu 15:17). Băutura este un drog, ca şi ţigara. Dumnezeu trebuie să le ia locul. El este un Dumnezeu gelos şi vrea să domine totul.
Sergine Snanoudj 

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...