duminică, 30 octombrie 2011

Si dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustie,tot asa trebuie sa fie inaltat si FIUL omului,pentruca oricine crede in El sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica.Ioan 3-14,15

 
Sarpele a fost inaltat de Moise intr-o prajina in mijlocul taberelor lui Israel in pustiu. Acolo in pustiu nu era izvoare de apa, nu era samanaturi, nu era vegetatie ca sa te poti ascunde in timpul zilei de razele necrutatoare ale soarelui care puteau sa-ti pricinuiasca multe probleme. In locurile acelea erau serpi infocati care au inceput sa muste multimea isita din Egipt si mureau. Oamenii s-au dus la Moise si i-au cerut sa faca ceva, sa roage pe DUMNEZEU sa indeparteze acesti serpi din mijlocul lor. DUMNEZEU n-a indepartat serpii de acolo, desi putea sa o faca, in schimb i-a zis lui Moise: fa-ti un sarpe de arama si inalta-l intr-o prajina si oricine va fi muscat de un sarpe sa priveasca la acel sarpe inaltat si va fi vindecat. Deci iata, inca din vechime, DUMNEZEU a vrut sa arate omului astazi si Evreilor atunci ca omul este mintuit prin credinta si nu prin fapte. Nimeni nu putea sa se atinga de sarpe, pentruca era sus, ci doar trebuia sa priveasca la el si era vindecat de muscatura de moarte pricinuita de acei serpi veninosi. DUMNEZEU astazi ne-a lasat in mijlocul serpilor si serpii de aici sint mai veninosi decit cei din pustie dar DUMNEZEU a inaltat pe FIUL sau pentruca orice om muscat de un sarpe sa priveasca prin credinta in sus la FIUL SAU ISUS si va fi vindecat. Fiindca plata pacatului este"MOARTEA":Romani 6-23. Iata muscatura sarpelui provoaca moartea. Si continua versetul din Romani foarte frumos spunind:Dar darul fara plata a lui DUMNEZEU este"VIATA VESNICA"inDOMNUL nostru. Stiu ca de multe ori ai fost muscat de sarpe si esti in agonia mortii si stiu ca ai incercat sa te vindeci prin toate mijloacele tale si prin toate modalitatile sa scapi de moarte, dar este un singur remediu ca sa poti sa fii vindecat si ca moartea sa nu mai aiba nici o putere asupra ta:
"Prin credinta priveste la CEL care a fost inaltat de DUMNEZEU, la ISUS. Daca Evreii privind la un sarpe care mai tirziu a fost facut praf de Imparatul Ezechia, tu privind la ISUS intri in posesia vietii pentruca ISUS este "VIATA" si numai EL poate vindeca muscatura ta pe care ti-a pricinuit-o sarpele daruindu-ti vindecare, adica "VIATA".
Nu te obosi cu invataturile tale sa scapi de moarte oricit de marete ar fi ele nu te vei vindeca niciodata, moartea este pe urmele tale. Priveste prin credinta la ISUS care a biruit moartea. Sarpele lui Moise a fost distrus o data si pentru totdeauna dar ISUS este viu si DUMNEZEU l-a inaltat in slava, precum atunci sarpele in pustie, ISUS ramine pentru vesnicie de aceea poate sa te vindece, dar nu numai atit EL iti da si garantia vietii vesnice impreuna cu EL. Vrei tu? Sa nu vi se tulbure inima.Aveti credinta in DUMNEZEU,si aveti credinta in MINE.In casa TATALUI MEU sint multe locasuri.Daca n-ar fi asa,v-as fi spus.EU MA duc sa va pregatesc un loc.Si dupa ce MA voi duce si va voi pregati un loc,MA voi intoarce si va voi lua cu MINE,ca acolo unde sint EU sa fiti si voi.Ioan 14-1:3. DUMNEZEU sa-ti dea intelepciunea si puterea de care ai nevoie sa poti privi prin credinta la CEL inaltat in slava "LA ISUS" sa fii vindecat si sa ai viata vesnica.
Mihai Ciritel
 

INVIDIA ŞI GELOZIA


Am putea spune chiar că acestea sunt surorile gemene ale mândriei. Iată ce spune Dumnezeu, pe muntele Sinai, cu privire la invidie: „Să nu pofteşti casa aproapelui tău, aici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău" (Exod 20:17). Bărbatul invidios şi femeia invidioasă Îl fac mincinos pe Dumnezeu. De ce să pofteşti bunuri de la aproapele tău, de vreme ce Dumnezeu are pentru noi tot ce ne trebuie? Invidiosul este o fiinţă foarte nenorocită, nemulţumită de ceea ce are. El doreşte totdeauna să aibă ceea ce vede la ceilalţi. Atitudinea aceasta, în loc să te inspire la o activitate utilă care este sursa oricărui câştig, te predispune la pasivitate. Invidiosul vrea să profite, fără să investească, fără să trudească. El nu-L cunoaşte pe Dumnezeul belşugului, şi trăieşte ca un leu închis în cuşcă. El pofteşte mereu din dosul gratiilor, însă fără să le poată trece vreodată. Gelozia i se poate uşor citi cuiva pe faţă. Ochii gelosului joacă în toate părţile, iar cuvintele sale sunt pline de amărăciune. El se aseamănă cu un arici ce îşi arată ţepii ori de câte ori găseşte cu cale că e bine s-o facă. În Galateni 5:20 citim că faptele firii pământeşti sunt: „preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de părţi de, pizmele." Să trăim frumos, să fim cinstiţi, cumpătaţi, evitând excesele. Să trăim frumos, ca în timpul zilei. Gelozia anihilează credinţa, îi frânge aripile şi-i leagă de gât o piatră de moară. Bărbatul şi femeia care au fost subjugaţi de gelozie, de pizmă, nu vor putea întreprinde niciodată ceva pentru gloria lui Dumnezeu, căci invidia îl împiedică pe creştin să se folosească de măreţele promisiuni ale lui Dumnezeu. Şi atunci, ce-i de făcut? Să-I mărturisim lui Dumnezeu toate greşelile şi păcatele noastre şi să reparăm, pe cât ne stă în putinţă, prejudiciile aduse oamenilor. Cine va putea calcula vreodată toate calomniile şi certurile şi animozităţile - toate aceste cuiburi de şerpi veninoşi - care au provocat atâtea pagube lucrării lui Dumnezeu?
Porunciţi, în Numele lui Isus, acestui duh potrivnic să vă părăsească odată pentru totdeauna şi ziceţi, cu toată convingerea: „Pleacă, duh rău, care mi-ai pricinuit atâta tulburare şi suferinţă, şi să nu te mai întorci la mine niciodată!"
Oricât de complicat ţi-ar părea lucrul acesta, crede din toată inima, cu simplitatea şi sinceritatea unui copil, într-o eliberare deplină, garantată în Numele Domnului Isus Cristos.
Sergine Snanoudj 

Cerul si pamintul vor trece,dar cuvintele MELE nu vor trece.Matei 24-35.

 
O credincioasa crestina ii darui unui barbat ateu din vecinatate o biblie desi el o ameninta ca o va arunca in foc imediat ce vizitatoarea va parasi locuinta. Abia pleca aceasta si omul isi dusese la indeplinire promisiunea facuta, desi sotia lui il ruga sa nu faca asa ceva. Dar nu a putut fi impedicat de la intentia sa cind sotia lui pleca la serviciu. Cind s-a intors acasa sotul ei rupsese biblia si o aruncase pe foc. Citeva foi cazura la intimplare pe jos si n-au vazut focul. Au ramas intacte. Sotia le ridica dar sotul i le smulge din mina si le arunca in foc.I nainte de a le arunca in flacari,privirea ii cazu pe versetul cu pricina:"Cerul si pamintul vor trece,dar cuvintele MELE nu vor trece".In urmatoarea noapte omul a fost foarte nelinistit si agitat. N-a putut sa doarma. Dimineata isi intreaba sotia: -Poti sa-mi spui unde locuieste femeia care mi-a dat biblia? Din fericire sotia stia adresa si imediat cind s-a facut ziua omul a cautat-o si i-a povestit ce calvar a avut toata noaptea din cauza acelor citeva cuvinte, de pe foaia nearsa. Ea i-a dat o alta biblie pe care el a primit-o cu multumire si angajindu-se ca o va citi in totalitate. Cind a citit-o a descoperit ca si el poate fi salvat de minia lui DUMNEZEU si ca prin credinta in ISUS CHRISTOS poate fi mintuit. Nu dupa mult timp s-a intors la DUMNEZEU si a devenit o marturie pentru multi. Si cit de mare a fost HARUL lui DUMNEZEU pentru el. "HARUL"lui DUMNEZEU iti descopere cit esti de pacatos si-ti arata cit de mare este dragostea lui DUMNEZEU care vrea sa te mintuiasca. EL (DUMNEZEU) ne-a dat cuvintul SAU care spune scriptura ca este ca un ciocan care sfarima stinca. Si din inimi de piatra le transforma in inimi de carne. Odata cu aceasta incepe procesul de transformare care-l duce pe om la DUMNEZEU prin ISUS. Si-a dovedit"CUVINTUL"puterea si in viata ta? Daca nu, lasa-L sa-si faca lucrarea. Caci CUVINTUL lui DUMNEZEU este viu si lucrator,mai taetor decit orice sabie cu doua taisuri:patrunde pina acolo ca desparte sufletul si duhul,incheturile si maduva,judeca simtirile si gindurile inimii.Evrei 4 12.DOMNUL sa-ti ajute. 
Mihai Ciritel
 

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...