vineri, 28 octombrie 2011

MORMINTUL


El le-a zis: Nu va inspaimintati! Cautati pe ISUS din Nazaret, care a fost rastignit: a inviat,nu este aici:iata locul unde il pusesera. Marcu 16-6.

Piramidele egiptului sint renumite pentru faptul ca in ele sint mumificate cadavrele vechilor Imparati si Faraoni ai Egiptului antic. Manastirea Westminster din Londra este renumita, pentru ca acolo se gasesc ramasitele pamintesti ale multor nobili englezi si ale unor foste personalitati de seama din Anglia. Mormintul lui Mohamed este omorat si vizitat de multi pelerini in fiecare an din cauza sicriului de piatra si a osemintelor pe care le are in el Renumitul cimitir al eroilor Arlington Cemetiry din Washington este renumit, pentru ca este locul de odihna al multor americani de vaza. Astazi in tara noastra Rominia aproape in toate bisericile mari si catedrale de pe tot intinsul tarii gasesti morminte sau "RACLE" cu oseminte uscate care sint pastrate chiar in interiorul bisericilor, pretext ca sint ramasitele neinsufletite ale unor sfinti si cu multe ocazii si sarbatari enoriasii vin se inchina la ele le cer ajutor si vindecare.
O totala nebunie!
Dar intre toate aceste morminte si mormintul DOMNULUI ISUS CHRISTOS este o mare deosebire:Mormintul DOMNULUI este gol! Femeile care au venit in dimineata zilei intii a saptaminii ca sa-i unga trupul cu mir au fost ingrozite cind l-au gasit gol. In fata acestei intimplari nu stiau ce sa creada. Dar un inger trimis de DUMNEZEU le-a dat cea mai mare si inbucuratoare veste: Nu va spaimintati!Cautati pe ISUS din Nazaret,care a fost rastignit:nu este aici:"A INVIAT". Deci iata diferenta dintre mormintele mai sus mentionate si mormintul DOMNULUI ISUS. Toate mormintele amintite sint pline de osemintele mortilor si de murdariile ramase in ele iar mormintul DOMNULUI ISUS este"GOL". De ce am numit-o aceasta practica de a te inchina la aceste oase goale o nebunie? Pentru ca DOMNUL ISUS atunci cind ii mustra pe carturari si Farisei EL le spunea: Vai de voi ,carturari si Farisei fatarnici!Pentru ca voi sinteti ca mormintele varuite,care pe din afara se arata frumoase,iar pe dinlauntru sint pline de oasele mortilor si de orice fel de necuratie.Matei 23-27.
Mormintul DOMNULUI ISUS CHRISTOS este gol. Noi nu onoram mormintul. Ci onoram pe CEL care a fost in acel mormint si care a"INVIAT"si este VIU in veci vecilor.
EL este nadejdea si bucuria noastra.
EL este VIATA.In Evanghelia dupa Matei DOMNUL spune catre ucenici: "Toata puterea MI-a fost data in cer si pe pamint". Pentru ca TATAL i-a dat toata puterea in cer si pe pamint, pentru ca EL este VIATA si poate sa dea viata tuturor acelora care vin la EL de aceea ii aducem slava, glorie si inchinare numai LUI. Despre EL vorbea Pavel apostolul Corintenilor cind le zicea: Va fac cunoscut,fratilor Evanghelia,pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas si prin care sinteti mintuiti daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel degeaba ati crezut. V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu; ca CHRISTOS a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi; ca a fost ingropat si a inviat a treia zi,dupa Scripturi.> si continua s-a aratat mai intii celor unsprezece si dupa aceea celorlalti. Acesta este motivul bucuriei noastre "ISUS CHRISTOS CEL MORT SI INVIAT" La un mort poti sa te inchini cit vrei tu n-o sa-ti faca nici bine nici rau pentruca este . Dar ISUS este VIU, EL asculta pe cel nenorocit,asculta pe nevoias, vindeca pe bolnavi, elibereaza pe cei indraciti si da viata la toti acei care prin pacat sint morti. Pe EL il laudam, pe EL il slavim si cu EL ne bucuram acum si in vesnicie.
Vrei si tu sa faci asta?ISUS e viu!Vino la EL ca sa-ti dea viata!Nu la morti!Nici la mormintele bine ingrijite pe dinafara.ISUS te asteapta.DOMNUL sa te binecuvinteze.
Mihai Ciritel
 

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...