joi, 6 octombrie 2011

Draga prietene

Daca esti o persoana care obisnuiesti sa fumezi prea mult sunt sigur ca ai rostit propozitia: "As da oricat sa pot fuma o tigara!". Vezi tu, si eu am fost odata o fumatoare inraita, si pentru mine totul a inceput de la o tigara daruita de prieteni. N-am fost o fumatoare inraita insa cum prietenii aveau tot timpul tigari la ei eram si eu obligata sa port pachetul de tigari in permanenta cu mine.
Aceasta a fost doar inceputul. N-am devenit o fumatoare convinsa peste noapte, insa am inceput sa fumez din ce in ce mai mult. Pana la urma se parea ca trebuie sa-mi incep ziua cu o tigara la o cafea.Deci ma intalneam cu persoane care aveau acelasi obicei si foloseam cafeaua ca pretext sa putem "suda" doua trei tigari, timp pe care il foloseam inutil. Ajunsesem in punctul in care nu mai vizitam persoanele nefumatoare si mestecam in oale cu tigara pe scrumiera tragand din cand in cand din ea. Am pierdut nenumarate locuri de munca pentru ca nu puteam sa ma abtin timp de opt ore sa nu fumez. Faceam orice sa-mi procur bani de tigari fara sa ma gandesc ca acesti bani puteau fi folositi in alt fel mai util si mai ales in familie.
In cele din urma am gasit un loc de munca unde puteam sa fumez oricand si aproape oriunde.
Asadar prietene stiu despre ce vorbesc. Si daca te gasesti in aceasi situatie in care m-am aflat eu stii si tu despre ce vorbesc.
Imaginea pe care o vedeam zi de zi in persoana mea nu-mi facea cinste si stiam asta dar viciul era mai puternic decat mine. Am ajuns sa fumez cele mai tari tigari si tutunul imi domina si conducea viata.El imi dicta unde sa merg, ce sa fac, cum sa-mi cheltuiesc bani si cine imi era prieten. Intreaga mea viata se invartea in jurul tutunului.
Hotarasem de atatea ori sa ma las dar cel mai mult a durat o luna si iar m-am intors la el si de fiecare data era tot mai greu sa ma las.
In institutul in care lucram au venit niste crestini si au vorbit despre Domnul Isus si puterea lui de a ajuta pe cineva dornic sa scape de un viciu. Am luat hotararea sa ma las de fumat si sa urmez aceasta cale. Zadarnica mi-a fost truda, am sfarsit prin a fi batjocura si rasul celor din mijlocul carora voiam sa evadez. A trecut un timp si parca viciul meu era din ce in ce mai inrait, fumam chiar si noaptea daca ma trezeam cumva.
Legaturile mele cu acei crestini nu le-am rupt si asa se face ca intr-o seara ma trezesc in fata unui predicator care a povestit tot ce a facut Domnul Isus pentru mine si ca El ma accepta asa cum sunt. Atunci am spus:"Doamne Dumnezeul meu daca ma poti ajuta sa ma las de fumat eu te voi urma!". Mi-a luat ceva timp sa inteleg, insa pana la urma mi-am incredintat viata in mana Domnului. Din aceea zi n-am mai fumat nicio tigara.
Prietene si in cazul tau e posibil ca lucrurile sa stea la fel. Nu te poti lasa de fumat prin propriile puteri. S-ar putea sa te lasi pentru o perioada, insa nu vei fi eliberat pe deplin de viciul acesta. Personal nu mai sunt ispitit sa imi aprind tigara nici daca stau in mijlocul a o mie de oameni care fumeaza.
Isus m-a ajutat sa birui multe alte lucruri. Atunci cand credem in Isus Cristos ca mantuitor al nostru, El ne face "fapturi noi" sau creaturi noi. (2Corinteni 5:17) Un duh nou salasluieste in inimile noastre - Duhul Sfant. Incepem sa iubim ceea ce odata uram si sa iubim ceea ce candva uram.
Astazi viata mea este plina de pace si bucurie -nu doar pentru ca nu mai fumez ci pentru ca stiu ca daca Domnul Isus vine astazi eu voi fi cu El.
Daca as fi murit inainte de 21Martie 1993, astazi as fi fost in iad, locul pregatit celor pacatosi (1Corinteni 6:10) Ii multumesc domnului ca s-a ocupat de mine pana cand m-am intors la El. Nu era obigat sa faca lucrul acesta dar l-a facut.
Dumnezeu sa te binecuvinteze, draga prietene, intocmai cum m-a binecuvantat pe mine! El va face lucrul acesta; singura conditie este ca tu sa permiti.

 👀Eram copil si imi amintesc cu groaza o intamplare care m-a marcat serios. Locuiam pe o strada care era perpendiculara cu calea ferata , s...